SIAL 2024 – 60 godina inovacija u prehrambenoj industriji

SIAL u Parizu je najveći sajam hrane u svetu koji se održava jednom u dve godine, sa više od 7.500 izlagača i 400.000 izloženih proizvoda. Ove godine, u period 19. do 23. oktobra 2024. godine, posetioce očekuje retrospektiva 60 godina inovacija i promena koje su obeležile industriju

Prva edicija održana tokom Međunarodne nedelje hrane 1964. godine, okupila je stručnjake i entuzijaste iz 26 zemalja. Danas, SIAL privlači izlagače i posetioce iz preko 200 zemalja i predstavlja centralni događaj koji okuplja proizvođače, uvoznike, kupce i prodavce, medijske stručnjake i nezavisne asocijacije.

Pod sloganom “Own the Change”, ovogodišnje jubilarno izdanje SIAL 2024, nastavlja potragu za rešenjima budućnosti. Inspirisani pošlošću za održivu budućnost - kroz osvrt na prethodnih 60 godina razvoja prehrambene industrije, SIAL i ove godine pruža inspiraciju globalnoj zajednici, kroz inovacije, nove trendove i promene u najdinamičnijem sektoru, dok u fokusu ostaje održiva budućnost.

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije zajednički organizuju nastup domaćih kompanija na ovogodišnjem izdanju SIAL 2024. U okviru dva nacionalna štanda, kompanije će imaće priliku da predstave svoje proizvode u hali gotovih proizvoda, i u hali zamrznutih proizvoda.

Na prethodno održanom sajmu, u okviru dva nacionalna štanda, svoju ponudu predstavilo je 29 naših kompanija. Tokom pet dana trajanja sajma naši privrednici najviše sastanaka imali su sa zainteresovanim partnerima iz regiona, EU, Turske, Rusije, Saudijske Arabije, Izraela, Egipta, kao i Kanade i SAD. Uspešan nastup potvrđuje i činjenica da su kompanije dogovorile izvoz u iznosu od 11 miliona evra.

Tekst javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…