Print this page
Srpske kompanije na sajmu tehnike „Hannover Messe“

HANNOVER MESSE vodeći je svetski sajam industrijskih tehnologija. Pod sloganom "Industrijska transformacija počinje ovde“ u fokusu ovogodišnje manifestacije biće karbon neutralna proizvodnja, veštačka inteligencija, tehnologije vodonika, upravljanje energijom i industrija 4.0

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije i ove godine organizuju nastup kompanija na nacionalnom štandu u hali 3 hanoverskog sajma, koja nosi tematski naziv "Engineered Parts & Solutions“.

U periodu od 17. do 21. aprila predstaviće se dobavljači komponenti i rešenja za industriju, prvenstveno iz metaloprerađivačkog sektora: AMM Manufacturing (MIND Group), Kord2, OBLO, Perfom, PPT Petoletka, Proleter, SLOVO, Tehnolink.

U okviru sajamskog nastupa, Evropska mreže preduzetništva (EEN) i ove godine će organizovati poslovne susrete “Technology & Business Cooperation Days 2023”. Predstavnici kompanija imaće priliku da na b2b susretima razmene informacije o najnovijim trendovima u industriji, predstave svoje projekte, proizvode ili tehnologiju, kao i da kreiraju nova partnerstva i poslove.

HANNOVER MESSE se održava više od 75 godina i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Evrope. Na sajmu održanom prošle godine učestvovalo je više od 2.500 izlagača, dok je sajam posetilo preko 75.000 stručnih posetilaca. Kako je sajam održan u hibridnom formatu, 15.000 posetilaca je učestvovalo u virtuelnoj platformi sajma.

HANNOVER MESSE 2023 će otvoriti nemački kancelar Olaf Šolc i Džoko Vidodo, predsednik Indonezije, koja je ovogodišnja zemlja partner sajma. Indonezija je najveća privredna sila jugoistočne Azije, a prognoze su da će do 2030. biti jedna od deset najvećih ekonomija sveta.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…