24. Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije pozivaju zainteresovane kompanije da se prijave i učestvuju na 24. Međunarodnom sajam privrede u Mostaru, koji će se održati od 2. do 6. maja 2023. godine.

Mostar tradicionalno početkom maja, u vreme održavanja Međunarodnog sajma privrede, postaje centar bilateralnih, političkih i privrednih susreta. Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru Nacionalnog štanda Srbije i pozivaju domaće kompanije da predstave svoje proizvode i plasiraju ih kako na tržište Bosne i Hercegovine, tako i šire. Međunarodni sajam, idealna je prilika za privrednike da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posetilaca, jedna je od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini. Na prostoru od oko 30.000m2 okuplja izlagače iz više od 20 zemalja regiona i Evropske unije.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koji je u 2022. godini dostigla vrednost od oko 3,3 milijardi evra i suficit domaće privrede od više od 840 miliona evra. Osim geografske blizine i pozitivnih trendova u obimu rasta robne razmene na tržištu BiH, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda su značajne. 

U okviru sajma održaće se edukativne radionice, konferencije, poslovni forumi i b2b susreti, na kojima će privrednici imati priliku da razmene iskustva, prošire krug poslovnih poznanstava i unaprede poslovanje kroz sklapanjenovih novih poslovnih ugovora.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Izrael.

Poziv za učešće je otvoren do 15. marta 2023. godine.

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…