ISTER projekat predstavljen tokom međunarodne konferencije projekta Art Nouveau 2

Tokom međunarodne završne konferencije projekta Art Nouveau 2/Secesija 2, organizovane u Beogradu, 6. decembra 2022. godine od strane Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, predstavljen je i ISTER projekat.

Oba projekta se realizuju u okviru Transnacionalnog programa Dunav i promovišu značaj kulturnog nasleđa različitih perioda za razvoj Dunavskog regiona i saradnje među državama ove regije.

 

Projekat Art Nouveau 2 ima za cilj jačanje kulturnog identiteta zemalja Dunavske regije zasnovanog na zajedničkom nasleđu secesije, kroz različite obrazovne programe, izložbe, onlajn predavanja, kataloge i vodiče za turiste, kao i kratkometražne filmove.

Tokom završne konferencije, na kojoj se okupili učesnici iz nekoliko zemalja, predstavljeni su mnogobrojni  programi i sadržaji kreirani i realizovani u prethodne dve godine, u svim zemljama učesnicama ovog projekta, kao i kulturno nasleđe Srbije iz perioda secesije, i načini na koje se ono štiti i prezentuje javnosti.

 

Učesnicima međunarodne konferencije obratila  se i Marija Janjić, menadžer projekta  ISTER za Srbiju i predstavila ciljeve ovog projekta i njegove ključne elemente.

 

Međunarodni projekat ISTER ima za cilj ponovno otkrivanje i obnavljanje antičke mreže rimskih puteva i naselja duž Dunavskog regiona. ISTER promoviše ovu mrežu puteva i naselja kao priliku za jačanje teritorijalne konkurentnosti i održivog rasta Dunavskog regiona kroz kreiranje nove VIA ISTER eko-kulturne rute - Putevima Rimljana niz Dunav!

 

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…