Održan završni partnerski sastanak projekta ISTER u Sloveniji

Od 21. do 23. novembra 2022. godine održan je završni partnerski sastanak međunarodnog projekta ISTER u Ljubljani. Predstavnica ISTER projekta ispred Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) učestvovala je na ovom događaju.

Gradski muzej Ljubljane i Geodetski institut Slovenije, domaćini i organizatori sastanka, tokom boravka u Ljubljani upoznali su učesnike iz osam evropskih zemalja sa bogatim kulturnim nasleđem nekadašnjeg rimskog grada Emona, dok je Naučno istraživački centar Bistra Ptuj ugostio projektne partnere u obližnjem gradu Ptuj i rimskom arheološkom parku Poetovio.

 

Završni ISTER sastanak bio je prilika da se sumiraju rezultati dvogodišnjeg rada svih projektnih partnera i predstave projektni rezultati:

 

  • Virtuelni ISTER GIS Atlas, baza podataka o rimskim putevima i naseljima duž Dunava,
  • Katalog VIA ISTER rimske eko-kulturne rute i njena Brend strategija i prepoznatljivi motivi,
  • VIA ISTER aplikacija koja će biti dostupna svima koji žele da se upoznaju sa bogatim rimskim kulturnim nasleđem Dunavskog regiona i isplaniraju svoj obilazak putevima Rimljana niz Dunav, upravo uz pomoć ove aplikacije,
  • Miljokazi - rimski putokazi, kojima će VIA ISTER ruta duž Dunava biti i fizički obeležena od njegovog izvora od ušća.

 

Pratite nas u narednom periodu, jer Vam uskoro predstavljamo VIA ISTER aplikaciju i ostale ISTER projektne rezultate!

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…