Najava treće ISTER radionice „Rimsko kulturno nasleđe kao sredstvo za razmenu i saradnju“

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite radionici Rimsko kulturno nasleđe kao sredstvo za razmenu i saradnju koju projekat ISTER i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd organizuju u četvrtak 26. maja 2022. godine od 10 časova u UK Parobrod, Beograd.

Tokom radionice definisaćemo nove ideje i načine promocije i prezentovanje ISTER dunavske eko-kulturne rute i rimskog kulturnog nasleđa, osmisliti plan saradnje i kulturne razmene sa ključnim interesnim stranama i stejkholderima na nacionalnom i transnacionalnom nivou, u cilju održivosti rute i ISTER projektnih rezultata u narednim godinama.

Ovo je poslednja od tri planirane radionice koje se realizuju u okviru projekta ISTER. Učestvovanjem na ovim radionicama, a samim tim i aktivnostima projekta, možete značajno doprineti razvoju nove kulturne rute i kvalitetnijoj prezentaciji i promociji rimskog kulturnog nasleđa i povezanih turističkih sadržaja u Vašoj opštini/regionu, ali i na međunarodnom nivou! 

Međunarodni projekat Povezivanje Dunavskog regiona istorijskim rimskim rutama - ISTERima za cilj ponovno otkrivanje i obnavljanje antičke mreže rimskih puteva i naselja duž Dunavskog regiona, kao ključnog pokretača u promociji teritorijalnog razvoja. ISTER promoviše ovu rimsku mrežu puteva i naselja kao priliku za jačanje teritorijalne konkurentnosti i održivog rasta Dunavskog regiona. Dvadeset sedam partnera iz osam evropskih država se udružilo u stvaranje ove nove tematske eko-kulturne rute, a Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd je jedan od njih i u svojstvu partnera sprovodi ISTER projekat u Srbiji kroz Intereg Dunavski transnacionalni program (DTP).  

Registracija

Molimo Vas da učešće na radionici potvrdite popunjavanjem kratkog elektronskog formulara na ovom linku do 25. maja 2022. godine.

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…