Print this page
Druga ISTER radionica „Rimske kulturne rute - strateški i regulatorni okviri“

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite radionici „Rimske kulturne rute - strateški i regulatorni okviri“ koju projekat ISTER i Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd organizuju u sredu 11. maja 2022. godine. godine od 11 časova. Radionica će se realizovati putem Zoom platforme.

Tokom radionice upoznaćemo se sa strateškim i regulatornim okvirima u domenu kuturnog nasleđa na nacionalnom nivou, potražićemo rešenja za premošćavanje jaza između kreatora strategija i politika i njihovih izvršioca, posebno u segmentu očuvanja rimskog kulturnog nasleđa, podelićemo iskustva i definisati nove predloge i pristupe koji će doprineti uspešnoj realizaciji projekta ISTER, a nadamo se i boljoj zaštiti, valorizaciji, upravljanju i održivosti rimskih kulturnih ruta i rimskog kulturnog nasleđa. Ovo je druga od tri planirane radionice koje se realizuju u okviru projekta ISTER.

Učestvovanjem na ovim radionicama, a samim tim i aktivnostima projekta, možete značajno doprineti razvoju nove kulturne rute i kvalitetnijoj prezentaciji i promociji rimskog kulturnog nasleđa i povezanih turističkih sadržaja u Vašoj opštini/regionu, ali i na međunarodnom nivou. 

Međunarodni projekat Povezivanje Dunavskog regiona istorijskim rimskim rutama - ISTERima za cilj ponovno otkrivanje i obnavljanje antičke mreže rimskih puteva i naselja duž Dunavskog regiona, kao ključnog pokretača u promociji teritorijalnog razvoja. ISTER promoviše ovu rimsku mrežu puteva i naselja kao priliku za jačanje teritorijalne konkurentnosti i održivog rasta Dunavskog regiona. Dvadeset sedam partnera iz osam evropskih država se udružilo u stvaranje ove nove tematske eko-kulturne rute, a Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd je jedan od njih i u svojstvu partnera sprovodi ISTER projekat u Srbiji kroz Intereg Dunavski transnacionalni program (DTP).  

Registracija

Molimo Vas da učešće na radionici potvrdite popunjavanjem kratkog elektronskog formulara na ovom linku do 10. maja 2022. godine.

 

Radionici  se priključite putem Zoom platforme  OVDE .

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…