Održana transnacionalna radionica i partnerski sastanak projekta ISTER

Međunarodni projekat ISTER obnavljanjem antičke mreže rimskih puteva i naselja povezuje ceo Dunavski region.

Dvadeset sedam partnera iz osam evropskih država se udružilo u stvaranje nove tematske kulturne rute bazirane na rimskom kulturnom nasleđu i oživljavanju antičkih dobara i tradicije. Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd je jedna od njih i u svojstvu partnera sprovodi ISTER projekat u Srbiji kroz Intereg Dunavski transnacionalni program (DTP).  

 

Članica ISTER projektnog tima ispred RAREI Beograd je 15. i 16. septembra 2021. godine učestvovala na 1. projektnoj transnacionalnoj kapitalizacionoj radionici i partnerskom sastanku održanom u Alba Juliji, Rumunija.

 

Transnacionalna ISTER radionica organizovana je sa ciljem izgradnje kapaciteta ISTER projektnih partnera za realizaciju kapitalizacionih radionica na lokalnom nivou kojima će upoznati lokalne interesne strane sa mogućnostima koje rimsko kulturno nasleđe pruža u pogledu turističkog i regionalnog razvoja, zatim izgradnje odnosa i saradnje na regionalnom i međunarodnom nivou, kao i razmeni iskustava i dobrih praksi upotrebe i promocije rimskog kulturnog nasleđa.

Predstavnici opštine Alba Julija, organizatori sastanka, upoznali su prisutne sa svojim uspesima i rezultatima u kreiranju kulturnog i turističkog sadržaja i promociji rimskog nasleđa na svojoj teritoriji.

 

Tokom ISTER partnerskog sastanka sumirani su prvi rezultati ISTER projekta nakon godinu dana od početka njegove realizacije i definisani glavni ciljevi i zadaci za naredni period - kreiranje virtuelnog Atlasa rimskih puteva i naselja duž Dunava, kao i onlajn aplikacije koja će biti dostupna svima koji žele da se upoznaju sa bogatim rimskim nasleđem Dunavskog regiona.

 

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…