Print this page
Održana međunarodna završna konferencija projekta InnoSchool

Međunarodni projekat InnoSchool bavi se potrebom uvođenja sistemskih promena u srednjoškolsko obrazovanje koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećano angažovanje mladih u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva.

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd u svojstvu partnera sprovodi projekat InnoSchool u Srbiji u okviru Intereg Dunavskog transnacionalnog programa. (DTP).

 10. februara 2021. godine u organizaciji Centralne transdunavske regionalne inovacione agencije, InnoSchool projektnog partnera iz Mađarske, održana je onlajn InnoSchool transnacionalna završna konferencija.

Cilj događaja bilo je predstavljanje nove verzije InnoSchool programa učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS) – „InnoSchool X“ i njegovog najznačajnijeg elementa - edukativne ozbiljne igrice, digitalnog alata za učenje o socijalnom preduzetništvu.

 

Tokom konferencije predstavljeni su rezultati, utisci i preporuke škola iz devet zemalja, uključujući i Srbiju, koje su učestvovale u pilotiranju ILS programa tokom 2021. godine.  U okviru događaja održana je i panel diskusija na temu „InnoSchool i socijalno preduzetništvo – poslovanje budućnosti“.

 

Opšti zaključak odnosio se na činjenicu da razvoj i primena digitalizovanih nastavnih procesa idu u korak sa prioritetima sistema savremenog obrazovanja kao deo strateških ciljeva država-učesnica u projektu.

 

Projekat InnoSchool se završava 28. februara 2022. godine, a održivost postignutih rezultata i uvođenje ILS-a u nastavne planove i programe nastavljaju nezavisno da sprovode svi partneri u saradnji sa regionalnim ili nacionalnim institucijama čije se ključne oblasti delovanja odnose na obrazovanje.

 

Za više informacija o primeni ovog inovativnog Programa u nastavi kontaktirajte RAREI Beograd.

 

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…