Print this page
Održana druga InnoSchool institucionalna radionica

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd održala je drugu institucionalnu radionicu InnoSchool projekta 7. februara 2022. godine u formi onlajn događaja.

Glavni cilj radionice bio je upoznavanje ključnih institucija za kreiranje obrazovnih politika u Srbiji sa InnoSchool programom učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS-om) i podsticanje pozitivnog stava o primeni ovog programa u srednjim školama širom Srbije.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja učestovavali su na ovoj radionici, ali bili i aktivni članovi InnoSchool Savetodavne grupe i učestovali u procesu razvoja ILS-a u prethodnom periodu.

 

Ključne teme o kojima se razgovaralo tokom radionice su ILS program i njegovi elementi – ozbiljna igrica, Priručnik za nastavnike i prateći materijali za nastavnike, a predstavljeni su i rezultati realizovanog ILS pilot programa u srednjim školama, na nacionalnom i međunarodnom nivou, kao i Plan za uvođenje ILS-a programa u srednje škole širom Srbije u narednom periodu.

 

Kontinuirana saradnja sa predstavnicima ovih ključnih institucija i njihova upoznatost sa ILS programom učenja, omogućila je da je ova radionica bude interaktivan događaj na kome su razmenjivana mišljenja, deljeni komentari, sugestije i predlozi, naročito u pogledu daljeg sprovođenja Plana za uvođenje ILS-a u srednje škole. Najveći doprinos ove radionice su upravo pozitivne reakcije i podrška uvođenju ovog inovativnog alata u srednje škole.

 

Učesnici radionice su diskutovali i o izazovima za stavljanje ovog alata na dostupnost svim srednjim školama u Srbiji, ali je potvrđeno da su planirani pristupi adekvatno razmotreni i sami učesnici su predložili najbolje načine ali i obećali aktivnu ulogu u promovisanju ILS-a u okviru sopstvenih mreža i u strukturi obrazovnog sistema Srbije.

 

Radionica je rezultirala zajedničkim zaključkom da ILS predstavlja odličnu platformu za uvođenje socijalnog preduzetništva u srednje škole, podsticanje učenika da preuzmu ulogu kreatora promena u svom okruženju i podsticanje inovacija u obrazovanju kroz iskustveno učenje. Preporuka ministarstva bi svakako doprinela pravilnom prijemu i širokoj upotrebi ILS-a u srednjim školama širom zemlje.

 

 

 

Pratite InnoSchool na društvenim mrežama:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…