Održan treći sastanak „InnoSchool“ Savetodavne grupe i teritorijalna evaluaciona i institucionalna ILS radionica

Predstavnici  InnoSchool projektnog tima i Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) održali su 06. aprila 2021. godine onlajn događaj koji je obuhvatio treći sastanak lokalne Savetodavne grupe projekta i dve radionice – teritorijalnu evaluaciju ILS Programa učenja o socijalnom preduzetništvu i institucionalnu ILS radionicu.

Čitav događaj održan je u interaktivnom duhu, podstičući učesnike na razmenu mišljenja, preporuka, zapažanja i komentara. Prvi deo događaja bio je posvećen ILS-u – njegovim ciljevima i ključnim elementima: ozbiljnoj igrici, Priručniku za nastavnike, materijalima za obuku nastavnika i Upitniku za učenike. U nastavku, predstavljeni su rezultati nedavno završene pilot-faze ILS-a u devet beogradskih srednjih škola i uticaja na znanja i veštine srednjoškolaca u oblasti preduzetništva. Opšti zaključak je da su postignuti rezultati odlični, kao i da je uticaj na učenike evidentan. Takođe je naglašeno da se može očekivati da tokom buduće primene ILS-a u srednjim školama rezultati budu još bolji, obzirom da su sve škole koje su učestvovale u pilot-fazi one koje su tradicionalno deo sličnih inicijativa za podsticanje omladinskog preduzetništva, što se već u startu pilotiranja odrazilo kroz visok nivo početnih učeničkih znanja i veština.

Drugi deo događaja bio je posvećen preporukama za unapređenje ILS-a i njegovih elemenata. Istaknuto je da su se glavne prepreke tokom pilotiranja odnosile na mere zaštite zdravlja tokom KOVID-19 pandemije usled čega se celokupna nastava odvijala na daljinu zahtevajući, pritom, fleksibilnost u prilagođavanju na nove načine rada i učenja. Bez obzira na pomenute izazove, opšti zaključak teritorijalne evaluacije ukazao je da su kroz pilotiranje ILS-a i nastavnici i učenici sticali nova znanja i veštine, ali i da su neophodna usavršavanja samog Programa u pogledu manjih tehničkih detalja i unapređenja materijala za nastavnike. 

Teme o kojima se na događaju govorilo poslužile su kao adekvatna platforma za prvu institucionalnu ILS radionicu na kojoj je otvorena diskusija o izradi Akcionog plana za uvođenje ovog Programa u srednje škole kao pomoćnog didaktičkog sredstva ili alata za predmet preduzetništvo.

InnoSchool projektni tim RAREI Beograd zahvalio je svim članovima Savetodavne grupe kao i učesnicima u pilot-fazi Programa na zajedničkom doprinosu promociji socijalnog preduzetništva kao načina ostvarivanja pozitivnih promena u društvu i podsticanja inovativnog načina obrazovanja kroz iskustveno učenje.

Pratite InnoSchool na društvenim mrežama za više informacija o tekućim projektnim dešavanjima:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…