ODRŽAN ONLAJN DOGAĐAJ "INNOSCHOOL DANI" – PREDSTAVLjANjE REZULTATA PILOTIRANjA PROGRAMA ZA UČENjE O SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU (ILS-a) U SREDNjIM ŠKOLAMA

Predstavnici  Regionalne agencija za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) i InnoSchool projektnog tima 25. marta 2021. godine održali su onlajn događaj pod nazivom „InnoSchool dani“. 

Tokom događaja predstavljeni su preliminarni rezultati nedavno završene pilot-faze InnoSchool inovativnog Programa učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS-a) u deset beogradskih srednjih škola i njegovog uticaja na znanja i veštine srednjoškolaca u oblasti preduzetništva. Program je razvijen radi podsticanja društvenih inovacija i preduzetničkog duha kod srednjoškolaca i promoviše iskustveno učenje kroz kombinaciju klasične nastave i primene digitalnih alata – onlajn ozbiljne igrice, u koju je integrisana interakcija sa društvenim mrežama, kao i međuškolsko takmičenje. Učenici i nastavnici su pre početka primene Programa i savladavanja obrazovnog sadržaja vršili odabir da li će igricu igrati na osnovnom ili naprednom nivou. Razlika između dva nivoa učenja je u tome da napredni nivo podrazumeva dodatnu obrazovnu celinu tokom koje učenički timovi, uz vođstvo nastavnika-mentora, izrađuju detaljan biznis plan svoje socio-poslovne ideje razvijene tokom igranja InnoSchool igrice. 

Međuškolsko takmičenje je ujedno i završni korak u pilotiranju Programa na naprednom nivou, a održano je istog dana kao onlajn događaj na kojem je učešće uzelo deset učeničkih timova iz pet srednjih škola.
Odlukom stručnog žirija, titule najboljih poneli su: 1. mesto - tim „DuSaNa“ iz Pete ekonomske škole „Rakovica“, 2. mesto - tim „DDK“ iz Šeste beogradske gimnazije, dok su 3. mesto podelili timovi „Mladi preduzetnici“ iz Gimnazije „Sveti Sava“ i „Tim 2“ iz Farmaceutsko-fizioterapeutske škole.
Najbolji učenički timovi na osnovnom nivou određeni su na osnovu postignutih rezultata u igrici tokom pilotiranja ILS Programa: 1. mesto - tim „Pohovani golub“ Tehnička škola, Železnik, 2. mesto – tim „Smokvice“ iz Trgovačke škole i 3. mesto – tim „Ribolovci“ iz Tehničke škole, Železnik.

Nakon predstavljanja pobedničkih timova, predstavnici InnoSchool projektnog tima zahvalili su svim učesnicima u pilot-fazi Programa, kao i članovima Savetodavne grupe, što su zajedničkim radom doprineli promociji socijalnog preduzetništva kao načina ostvarivanja pozitivnih promena prilikom rešavanja ključnih problema u društvu i podsticanja inovativnog načina obrazovanja koji kombinuje učenje sa zabavom kroz igranje onlajn igrice i razvijanje uspešnih socio-poslovnih inicijativa.

Pratite InnoSchool na društvenim mrežama za više informacija o tekućim projektnim dešavanjima:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…