Upoznajte InnoSchool pilot škole: Elektrotehnička škola „Zemun“

Elektrotehnička škola „Zemun” postoji od 1887. godine i prva je stručna škola u Zemunu.

Današnja zgrada podignuta je 1949. godine i imala je internat za učenike. Odlukom Narodnog odbora grada Beograda zvanično je osnovana 05.10.1954. godine pod nazivom „Majstorska škola metalske struke u Zemunu“.

Tokom godina škola je menjala nazive i obrazovne profile prateći privredni razvoj Zemuna. Godine 1960. menja naziv u „Metaloprerađivačku školu za učenike u privredi“ i upisuje 600 đaka. Od 1980. postaje „Mašinski obrazovni centar“, a 1987. nosi naziv „Mašinska škola Zemun“. Današnji naziv ETŠ „Zemun“ nosi od aprila 2003. godine. Od tada se neprestano usavršava i modernizuje pripremajući učenike za različita zanimanja iz elektrostruke.

Škola je danas savremena obrazovna ustanova opremljena sredstvima za kvalitetno i zanimljivo izvođenje nastave. Dosezanje i širenje saznanja iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija, koja postaju neophodna čoveku 21. veka, ETŠ „Zemun“ omogućava školovanjem učenika na sledećim profilima:

  • četvorogodišnje školovanje: elektrotehničar informacionih tehnologija; administrator računarskih mreža; elektrotehničar obnovljivih izvora energije; elektrotehničar računara; elektrotehničar automatike, i
  • trogodišnje školovanje: elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, serviser za termičke i rashladne uređaje; elektroinstalater.

 

Učenici ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima iz različitih predmeta i učestvuju u brojnim kulturnim, humanitarnim i sportskim aktivnostima. Sa konceptom preduzetništva i preduzetničkim poslovanjem učenici se upoznaju kroz redovnu nastavu. Škola podstiče stvaranje preduzetničke kulture među učenicima što je podstaklo interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. Programom rukovodi Milotka Molnar-Sivč uz koordinaciju Ljubice Cvetinović i podršku direktora škole Đurađa Banjca.

 

Za više informacija posetite zvaničnu prezentaciju škole na: http://www.ets-zemun.edu.rs

 

Pratite nas i upoznajte ostale ILS pilot škole:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…