Upoznajte InnoSchool pilot škole: Trgovačka škola

Istorija Trgovačke škole u Beogradu započinje 1. oktobra 1843. godine kada je tadašnji ministar prosvete Jovan Sterija Popović potpisao akt o osnivanju Trgovačke škole Opštine Beogradske.

Do današnjeg dana škola zadržava svoj davno stečeni ugled i izdvaja se dobrim stručnim kadrom, kvalitetnom organizacijom, praćenjem savremenih tokova u nastavi i praksi. Zahvaljujući ekspanziji privatnih trgovinskih preduzeća, trgovinskih radnji i sve aktuelnijih trgovinskih centara, škola se nalazi u žiži interesovanja, tako da se dosta pažnje posvećuje praktičnoj nastavi.

 

Škola tradicionalno sarađuje sa drugim institucijama i konstantno se trudi da prati moderne tokove trgovine, stoga se u školi organizuju seminari na kojima đaci i nastavnici mogu steći nova znanja. Osnovi afiniteti škole jesu osavremenjivanje stručnih predmeta u skladu sa naprednom praksom i naučno-tehnološkim otkrićima. U prilog tome ide i da u školi postoje dobro opremljeni kabineti sa nastavu trgovinskog poslovanja, model prodavnice gde đaci praktično uvežbavaju rad u trgovini i izvođenje praktične nastave, kao i kabineti za aranžiranje. Od 2007. godine u školu su uvedeni i pilot programi, odeljenja na novom četvorogodišnjem smeru komercijalista.

 

Pored redovne nastave, postoji veliki broj vannastavnih aktivnosti. Kreativni koncept je cilj kome se konstantno teži. Odabrani stručni kadar trudi se da razvije kreativnost kod učenika i da otkrije njihove talente i interesovanja kojima se pristupa na pravi način. Stoga, u školi postoji preko 15 sekcija gde učenici usavršavaju svoja kreativna, obrazovna, kulturna i ostala  interesovanja. Uz odgovarajuće uslove i kvalitetno opremljene kabinete, učenicima je obezbeđen i neophodan materijal za rad, kao i moderna nastavna sredstva.

 

Sa konceptom preduzetništva i preduzetničkim poslovanjem učenici se upoznaju kroz redovnu nastavu. Škola podstiče preduzetničku kulturu među učenicima što je podstaklo interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. Programom rukovodi nastavnica Gordana Žebeljan uz podršku nastavnika Uroša Jevremovića i direktorke Mire Lekić.

 

Za više informacija posetite zvaničnu prezentaciju škole na: https://trgovackaskola.edu.rs

 

Pratite nas i upoznajte ostale ILS pilot škole:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…