Upoznajte InnoSchool pilot škole: Gimnazija „Sveti Sava“

Gimnazija „Sveti Sava“ ove godine slavi 111 godina postojanja.

Osnovana je u septembru 1910.  odlukom tadašnjeg ministra prosvete Kraljevine Jugoslavije kao Srpska kraljevska četvrta gimnazija. Tokom istorije, ime škole menjalo se nekoliko puta, a svoj današnji naziv nosi od 25. marta 1992. godine.

 

Uz prirodno-matematički i društveno-jezički smer, od 2018/2019. školske godine za učenike sa posebnim sposobnostima uveden je i smer za računarstvo i informatiku. Po svim standardima obrazovne prakse Gimnazija „Sveti Sava“ je savremena škola sa stručnim nastavnim kadrom. Mnogi istaknuti književnici, reditelji, novinari, političari, glumci i druge javne ličnosti bili su đaci ove škole, među kojima i patrijarh srpski gospodin Pavle, Momo Kapor i gradonačelnik Beograda Aleksandar Bakočević.

 

Škola aktivno podržava učenike i njihova interesovanja kroz različite vannastavne aktivnosti i školske sekcije, a učenička kompanija ih upoznaje sa preduzetničkim poslovanjem. Samim tim ne čudi interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool kojim se učenje o ovom savremenom konceptu mladima približava na zabavan i interaktivan način.

Uz podršku direktorke Ljiljane Vurdelje, program se realizuje uz vođstvo i koordinaciju nastavnika Dragice Gnjatović i Darka Bajića.

 

Za detaljne informacije o Gimnaziji „Sveti Sava” posetite zvaničnu prezentaciju na:

www.sveti-sava.edu.rs

 

Pratite nas i upoznajte ostale ILS pilot škole:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…