Stručni skup o tržištu digitalne imovine u Srbiji

U okviru aktivnosti za unapređenje poslovanja privrednih subjekata, PKS-Privredna komora Beograda, u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, Komisijom za Hartije od vrednosti i Inicijativom digitalna imovina, organizuje okrugli sto - panel diskusiju "Tržište digitalne imovine u Srbiji – mogućnosti i predlozi za unapređenje".

Početkom primene Zakona o digitalnoj imovini 29. juna 2021. godine Srbija se pozicionirala kao jedna od prvih država koje su regulisale oblast digitalne imovine sa ciljem da omogući razvoj novih vidova finansiranja i inovativnih poslovnih modela privrede. Stručni skup će biti održan u utorak, 16. maja 2023, u 11 sati, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12.

Imajući u vidu da je od početka primene Zakona o digitalnoj imovini prošlo dve godine kao i da je u istom intervalu došlo do velikih dešavanja na globalnom planu (pandemija, ratno stanje, energetska kriza, inflacija itd.) kao i da je u međuvremenu došlo do značajnih promena na tržištu digitalne imovine, postavlja se pitanje da li je potrebno raditi na unapređenju regulatornog okvira sa ciljem povećanja konkurentnosti srpske privrede i stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. 

Cilj panel diskusije je da okupi sve zaiteresovane aktere, predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi razmenom iskustva dali doprinos u cilju unapređenja poslovnog ambijenta tržišta digitalne imovine.

Učešće i prijavu potvrditi najkasnije do 12. maja 2023. godine putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  ili na broj telefona 011/2642-688.

Učešće je bez kotizacije.

Sve potrebne informacije možete pronaći na ovom linku.

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…