Drugi vebinar “VODIČ ZA IZVOZ VOĆA I POVRĆA NA TRŽIŠTE BLISKOG ISTOKA - UAE I SAUDIJSKA ARABIJA“

Zbog velikog interesovanja koje je izazvao prvi vebinar “Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija” po drugi put biće održan vebinar sa istom temom, i to 14. septembra od 12:00 do 13:30 časova na Zoom platformi.

U saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), 14. septembra organizuju drugi vebinar posvećen temama u vezi sa izvozom svežeg voća i povrća na tržište UAE i Saudijske Arabije.

Kao brzo-rastuća, stabilna tržišta sa visokom potražnjom i potrošnjom svežeg voća i povrća, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija predstavljaju tržišta sa značajnim izvoznim potencijalom za proizvođače i izvoznike voća i povrća iz regiona. Ova tržišta predstavljaju, ne samo velike uvoznike hrane za svoje potrebe sa 90% hrane koju nabavljaju iz uvoza, već i ulazna tržišta preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.

Učesnici panela imaće priliku da od eksperata u oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka čuju sve aktuelne informacije o tržištu hrane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji, trendovima, perspektivama online prodaje, kao i da dobiju korisne savete za dizajn maloprodajnog pakovanja i upoznaju se sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća. Nakon izlaganja predviđeno je vreme za postavljanje pitanja i diskusiju  u vezi sa temom izvoza voća i povrća na ovo tržište.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom "Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope", koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora. U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič usmeren ka unapređenju edukacije i informisanosti izvoznika svežeg voća i povrća o tržištu Bliskog istoka.

Prijavu na vebinar i agendu događaja možete naći na: https://ras.gov.rs/ucestvujte-na-drugom-vebinaru-vodic-za-izvoz-voca-i-povrca-na-trziste-bliskog-istoka-uae-i-saudijska-arabija

 

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…