ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА АЗБУКА ЗА ИЗВОЗ

Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд, у сарадњи са Градом Београдом и Развојном агенцијом Србије, организовала је у хотелу Зира завршну конференцију пројекта „Азбука за извоз“.

Пројекат „Азбука за извоз“ спровела је РАРЕИ Београд уз финансијску подршку Развојне агенције Србије, у оквиру Програма подршке извозницима у 2017. години.

Циљ пројекта је стварање услова за интернационализацију пословања ММСПП на нивоу региона Београд, а специфични циљеви пројекта су подршка унапређењу извозних перформанси  ММСПП у региону Београда, обезбеђивање предуслова за развој стратегије извоза и умрежавање ММСПП са релевантним институцијама.

 

У име РАРЕИ Београд,  предузетницима се обратила директор Снежана Радиновић, која је поздравила све учеснике и присутне, захвалила је Развојној агенцији Србије и Граду Београду на подршци у реализацији  пројекта „Азбука за извоз”.

 

Заједнички нам је интерес да подигнемо привреду града Београда на виши ниво, а обука микро, малих и средњих предузећа и предузетника један је од тих начина. Обука кроз пројекат „Азбука за извоз” је омогућила да ти предузетници добију вештине и знања како да пласирају своје производе на инострано тржиште – указала је Радиновићева у хотелу „Зира”.  Она је истакла да се Регионалној агенцији за развој и европске интеграције „Београд” само током 2017. године пријавило 320 предузетника – почетника у пословању. То је, према њеним речима, потврда да постоји потреба наших привредника да буду подржани у одређеној фази свог пословања.

 

У име Развојне агеције Србије на завршној конференцији обратила се Наталија Терзић која је истакла да је Развојна агенција Србије у 2017. години кроз програме које је реализовала подржала 530 корисника. Укупан износ додељених бесповратних средстава је преко 240 милиона динара. У 2018. години Развојна агеција Србије наставиће се са програмима подршке сектору ММСПП, истакла је Терзићева.

На конференцији су представљени производи  компанија учесника пројекта и додељени су им сертификати.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…