Print this page

Министарство за европске интеграције организовало је конференцију „Циркуларна економија, запошљавање и дигитализација у светлу Конференције о будућности Европе“, у среду, 23. марта 2022. године, с почетком у 10 часова.

У уводном панелу учесницима се обратила Јадранка Јоксимовић, министар за европске интеграције Републике Србије и Дарија Кисић Тепавчевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Пјер Кошар амбасадор Републике Француске у Републици Србији (као државе председавајуће Савету ЕУ), Емануеле Жиофре шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Наташа Драгојловић координатор Националног конвента о Европској унији и Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију у Привредној комори Србије.

Иако Србија није чланица Европске уније и грађани Западног Балкана нису у потпуности укључени у активности које проистичу из иницијативе Конференција о будућности Европе, то по оцени министра за европске интеграције Јадранке Јоксимовић није разлог да се у нашем друштву не разговара о свим темама које се тичу будућности нашег континента. Више информација можете пронаћи на овом линку.

Циљ овог скупа јесте да подстакне јавни дијалог о темама у вези са развојем ЕУ, као и активнијим укључивањем грађана у изградњу заједничке европске будућности. Теме – циркуларна економија, запошљавање и дигитализација, одабране су као неке од приоритетних тема које је Европска унија дефинисала као кључне за сопствену будућност.

На првом експертском панелу "Снажнија привреда, социјална правда и радна места" учесницима су се обратили Сандра Грујичић, помоћник министра, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за рад и запошљавање, Снежана Радиновић директор Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, Дарко Бурчул - Инфостуд, Предраг Стошић - Раданска ружа, социјално предузеће, успешан пример из праксе - ЕУ ПРО пројекат, као и онлине учесници Сања Пауновић, Савез самосталних синдиката Србије, Чеданка Андрић председница синдиката „Независност“, Срђан Дробњаковић директор Уније послодаваца Србије, Валентина Иванић координаторка радне групе за Поглавље 22, Национални конвент о ЕУ, Наташа Вучковић фондација „Центар за демократију“, Национални конвент о ЕУ и Лука Марошанин Студентска конференција универзитета Србије. 

На другом експертском панелу "Циркуларна економија и запошљавање" учесницима су се обратили Драган Угрчић помоћник министра Министарства привреде, доц. др Маја Ђолић Технолошко-металуршки факултет, Марко Милачић Суез Србија, Наташа Глигоријевић Центар за одрживи развој Србије, координаторка међусекторске радне групе за одрживи развој, Национални конвент о Европској унији, као и онлине учесници Бојана Милутиновић „Елиxир гроуп“ – успешни пример из праксе, Александар Павловић Еуро спин Врање, успешан пример из праксе - ЕУ ПРО пројекат, Бранислав Милосав Сектор за регионални развој и пројекте - РЦР Банат, менаџер пројекта „Цирцле“, Марко Радић Студентски парламент Универзитета у Београду, Павле Медић ЦЕВЕС, Национални конвент о Европској унији. 

На трећем експертском панелу "Дигитализација и запошљавање" обратили су се Милан Добријевић државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и координатор Кластера 3, Николас Рабреновић суоснивач компаније „Кусхим“ и председник „Ла Френцх Тецх“ у Србији - успешни пример сарадње Републике Француске и Републике Србије, Жан-Кристоф Бонис француски футуриста, партнер у „Неxтцорпо“ и оснивач „Теам4Украине“, Ивана Костић Фонд за иновациону делатност, Данило Хинић представник фирме ЕНЕЛ ПС, успешан пример из праксе, као и онлине панелисти Владан Јеремић директор Регионалне агенције за развој Источне Србије (РАРИС), регионална дигитална туристичка платформа „Висит Еаст Сербиа“, Томислав Кнежевић ГИЗ, вођа пројекта „Развој приватног сектора у Србији“, Никола Марковић координатор радне групе за Поглавље 10, Национални конвент о Европској унији и Младен Станић Омладинска мрежа Срб.

 

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…