О Порталу предузетништва

Министарство привреде покренуло је Портал предузетништва 2018. године, који је унапређен и обогаћен интегрисањем два подсајта развијана у сарадњи са привредом и међународним партнерима – Мали бизнис информатор и Стартап портал.

Циљ Портала је да буде ефикасан инфо-сервис за привреду, који омогућава благовремено информисање о различитим видовима подршке успостављању и унапређењу пословања, афирмише и подстиче развој предузетништва  у Србији.

Портал пружа ажурне информације о програмима, како финансијске, намењене инвестирању у МСПП, унапређењу пословања, подршци извозу, започињању пословања, новом запошљавању, тако и нефинансијске подршке, у виду бесплатних саветодавних услуга, док интерактивна мапа омогућава да брзо нађете најближе организације подршке, попут акредитованих регионалних развојних агенција, научно-технолошких паркова,  пословних инкубатора, стартап и smart city центара.

Мали бизнис информатор je, у оквиру Портала предузетништва, пре свега едукативног карактера и има за циљ да пружи МСПП одговоре на најважнија питања у области правног оквира пословања. Овде ћете моћи да пронађете све информације корисне за Ваше пословање, између осталог и: како и када плаћате порезе, да ли постоје неке додатне таксе и накнаде које морате платити, како да послујете електронски, као и како да ангажујете раднике. Корисницима ће бити  омогућен приступ различитим едукативним материјалима, као и покретање разних иницијатива ради унапређења приступа информацијама, остваривања ефикасног и лакшег пословања за микро и мала предузећа и предузетнике

Стартап портал  представља централно место повезивања, информисања и едукације стартапа у свим фазама развоја и у оквиру њега су доступне информације о програмима подршке, финансирању и инвестирању за ову циљну групу, као и преглед организација подршке за стартап предузетнике, њихових програма и догађаја. На Стартап порталу корисници могу пронаћи богату базу знања која пружа одговоре на многа административна питања од важности за оснивање, вођење и инвестирање у стартапе.

 
 Позивамо Вас да учествујете у креирању садржаја Портала и да путем маила Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. поделите са нама информације о својим програмима подршке за МСПП, као и да својим сугестијама и коментарима допринесете развоју истог. Образац за достављање информација о  програмима подршке можете преузети овде.
 
 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…