Јавни позив за учешће у програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије објављује се у складу са Програмом Развојне агенције Србије са циљем унапређења пословног амбијента и подршке развоју ММСПП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области:

индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. 

УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ

Право на учешће у Програму имају микро, мала и средња привредна друштва и предузетници који испуњавају следеће услове:

  • да су регистровани на територији Републике Србије пре априла 2016. године;
  • да обављају делатност у оквиру једног од сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области: индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике;
  • да су измирили обавезе по основу пореза и доприноса;
  • да су у већинском приватном власништву.

ТРАЈАЊЕ

Крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 20. новембар 2019. године. 

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА 

Документација која се обавезно доставља приликом пријављивања на Јавни позив:

  1. Образац 1 - попуњена пријава
  2.  Потврда надлежне Пореске управе да је Подносилац пријаве измирио све јавне приходе (порезе и доприносе) у претходној години, које не сме бити издато пре датума објављивања јавног позива (оригинал или копија) или пореска пријава за коначно утврђење пореза на приходе од самосталне делатности и доприноса за обавезно социјално осигурање за 2018. годину (образац ППДГ-1С).

Развојна агенција Србије задржава право да, уколико је потребно затражи додатну документацију од Подносиоца пријаве али само за комплетне поднете пријаве.

НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА

Пријаве са свим пратећим обрасцима и документацијом се подносе лично или препорученом поштом АРРА са назнаком: Пријава за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије. 

Процес менторинга одвија се по методологији РАС, развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА). Методологија одређује кораке у процесу у оквиру ког стручно лице-ментор спроводи у директном контакту и раду са власником и/или законским заступником привредног субјекта одређени број менторинг сати (од 25 до 50 по кориснику) и то у просторијама корисника (не мање од 75% од укупног броја предвиђених сати). Власник и/или законски заступник привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге припремају план/пројекат развоја.

Методологија стандардизоване услуге менторинга јасно дефинише све кораке и активности у реализацији менторинга (управљање шемом, рад на терену, број посета, активности у оквиру сваке посете, време предвиђено за припрему плана и извештавање) и то кроз водиче: Општи водич за менторинг, Водич за менторинг за почетнике и Водич за менторинг зрелих предузећа.

Менторинг чини скуп следећих услуга:

  • Дијагностиковање како би се разумела тренутна ситуација у привредном субјекту;
  • Помоћ приликом припремања развојних активности/планова/пројеката како би се достигли циљеви привредног субјекта;
  • Саветовање и координација за приступање фондовима, новим технологијама, консултантским услугама и друго како би се подстакао развој и унапређење пословања;
  • Помоћ за припремање кредитних апликација за банке и програме подршке за ММСПП;
  • Помоћ при имплементацији развојних активности/планова/пројеката;
  • Помоћ у проналажењу пословних партнера;
  • Помоћ при проналажењу потребних информација;
  • Каизен;
  • Консалтинг;
  • Саветовање/коучинг;
  • Обука;
  • Упућивање на одговарајуће специјализоване консултанте.

Јавни позив је отворен до 19. априла 2019. године.

Пратећу документацију и остале информације о Програму можете наћи ОВДЕ

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…