×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/866

Јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2019. години

Национална служба за запошљавање (НСЗ) је расписала Јавни позив незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање у текућој години. Субвенција је намењена незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање и имају завршену обуку за започињање пословања.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000 динара, односно 220.000 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, а у циљу оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.
Незапослени који оствари право на субвенцију у обавези је да обавља регистровану делатност и измирује обавезе по основу доприноса за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности. Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 200.000 динара, односно 220.000 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000 динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом.

Информације о програму, делатностима које не могу бити субвенционисане и степену развијености општина у Републици Србији могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе, преко Позивног центра 0800-300-301 или на сајту www.нсз.гов.рс

 Јавни позив је отворен од дана објављивања у средствима јавног информисања, а последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 22.04.2019. године.

Image Gallery

{gallery}866{/gallery}

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…