Град Београд расписао јавне позиве за субвенције пољопривредним произвођачима

Град Београд расписао је пет јавних позива за субвенције пољопривредним произвођачима, а за те намене ове године издвојено је 240 милиона динара, односно два милиона евра, изјавио је вршилац дужности градског секретара за пољопривреду Саво Павичић.

На јавне позиве пољопривредници могу да се пријаве већ од данас, а обухваћени су готово сви видови пољопривредне производње. Реч је о пет јавних позива – 100 милиона динара биће намењено за набавку механизације, односно пољопривредних трактора, затим 30 милиона за прикључне машине, 35 милиона за пчеларство, 30 милиона за сточарство, и то тако што ће пољопривредници моћи да набаве, на пример, до три јунице или минимум десет оваца. Када је реч о воћарству и повртарству, ове године се у ове области улаже 45 милиона динара. Средства су намењена за набавку противградних мрежа, пластеника, система за наводњавање, маказа за орезивање – прецизирао је Павичић.

Он је истакао да је ове године Град Београд знатно увећао средства за програм подстицајних мера намењених пољопривредним произвођачима, уз напомену да се прошле године радило о суми од 180 милиона динара, а ове године је издвојено 240 милиона динара, односно два милиона евра.

Павичић је нагласио да пољопривредни произвођачи могу да се информишу о условима конкурса на званичном сајту Града Београда у делу сајта под називом „Градски огласи, конкурси и тендери”

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…