Јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја предузетништва на територији града Београда за 2022. годину

Предмет Јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава у максималном износу до 1.000.000,00 динара по кориснику за куповину једног или више основних средстава (машина и опреме), у циљу побољшања квалитета постојећег или увођење новог производа/услуге у пословни процес, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са пуним радним временом са евиденције Националне службе за запошљавање, са територије града Београда на период од минимум једне године.

Укупна висина опредељених бесповратних финансијских средстава за подршку развоја предузетништва за 2022. годину износи 29.611.320,00 динара. Циљеви доделе су запошљавање незапослених лица, афирмација и подршка женског предузетништва и родне равноправности, унапређење пословног процеса кроз увођење нових производних, пословних или побољшање постојећих пословних линија, покретање нових предузетничких активности, отварање могућности за модернизацију и проширење производних и услужно оријентисаних делатности, као и очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места, јачање конкурентности привредних субјеката, стимулисање стварања нове додатне материјалне вредности намењене тржишту и повећање укупног привредног раста и развоја предузетништва на територији града Београда. Под основним средством подразумевају се машине и опрема која ће се користити дуже од једне године од дана потписивања уговора. Машине и опрема не могу бити набављене од физичког лица, осим ако је продавац предузетник. Набављене машине и опрема морају бити у складу са делатношћу привредног субјекта и морају бити инсталирани на територији града Београда. Уколико се ради о набавци рачунарске опреме (компјутера), на Јавном конкурсу могу учествовати искључиво привредни субјекти који према Уредби о класификацији делатности припадају области 62. 

Све информације о подношењу пријаве и потребној документацији можете наћи на овом линку

Рок за подношење пријаве са потребном документацијом је 15.03.2022. до 15 часова.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…