Јавни позив послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у 2020. години - ИПА 2013

Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима (у даљем тексту: субвенција) одобрава се послодавцима који припадају приватном сектору, у једнократном износу, ради запошљавања незапослених који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба).

Категорије теже запошљивих на које се ова субвенција односи су: вишкови запослених и дугорочно незапослени.

Пре укључивања у програм Национална служба врши проверу испуњености законских и услова овог јавног позива за незапослено лице. Висина субвенције је одређена степеном развијености јединице локалне самоуправе (у даљем тексту: ЈЛС) према месту рада лица, а у складу са важећом уредбом Владе Републике Србије, и износи: 200.000,00 динара по лицу, у првој и другој групи ЈЛС; 225.000,00 динара по лицу, у трећој групи ЈЛС; 250.000,00 динара по лицу, у четвртој групи ЈЛС и девастираним подручјима.

Средства додељена по основу субвенције су де минимус државна помоћ.

Јавни позив је отворен од дана објављивања до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 10.11.2020. године.

Све остале информације о овом Јавном позиву можете наћи на овом линку.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…