Print this page
Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu

Gradski odbornici usvojili su Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Beograda za 2017. godinu.

Prema rečima člana Gradskog veća i predsednika Gradskog saveta za zapošljavanje Dragomira Petronijevića, napor Grada Beograda u zapošljavanju mladih preduzetnika postigao je pun uspeh, a naredne godine očekuju se još bolji rezultati.


– Uspeli smo da napravimo proizvod nefinansijske pomoći kojim budućim preduzetnicima pomažemo da dođu do potrebnih sredstava. Obučavali smo sugrađane u radionicama „Znanjem do cilja” i „Informacijom do cilja”, a direktan rezultat tog truda je činjenica da je za start-ap kredite povučeno oko 280 miliona dinara. U svemu tome sarađivali smo sa svim nadležnim institucijama, Fondom za razvoj, Razvojnom agencijom, Sekretarijatom za privredu i drugima – rekao je Petronijević.


Prema njegovim rečima, mladim preduzetnicima na konkursu su dati lokali na besplatno korišćenje u naredne dve godine, što je prvi put da se u Beogradu na ovaj način podstiče preduzetništvo.


– Želimo da organizujemo obuke za poznatog poslodavca i to je novina koju smo počeli da sprovodimo tokom tekuće godine. Pre dvadesetak dana započeli smo obuku za teže zapošljiva lica, pa će tako 87 osoba sa invaliditetom dobiti obuku iz programiranja, a sve za poznatog poslodavca. Tu su i žene iz sigurne kuće, koje će takođe dobiti potrebnu obuku i lakše se zaposliti. U narednom periodu nastavljamo sa već poznatim radionicama i zajedno sa mladim preduzetnicima upućujemo predloge nadležnim ministarstvima kako bismo postigli puni efekat koji Savet za zapošljavanje treba da ispuni – istakao je Petronijević.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…