Print this page

Direktor Regionalne Agencije za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI) g. Nikola Vučeljić i direktor sektora poraktivnih programa i savetodavnih usluga (FCG) g. Miko Kurvi potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji.

 

Većinski vlasnik kompanije FCG je Udruženje finskih lokalnih i regionalnih vlasti (96%), koje podstiče mogućnosti za rad i saradnju lokalnih vlasti i jačanje njihove vitalnosti i održivosti za dobrobit stanovništva. Kompanija FCG u ime udruženja finskih regionalnih i lokalnih vlasti obavlja poslove u oblasti razvoja javnog sektora, menadžment konsaltinga, održavanja multisektorskih obuka i urbanizmom kao i rekonstrukcijom i izgradnjom objekata.
Predmet ovog Sporazuma je obezbeđivanje mehanizama za tehničku saradnju između FCG-a, RAREI radi razvijanja zajedničkih aktivnosti sa ciljem postizanja, pre svega, što uspešnije saradnje između Republike Srbije i Finske, i to putem prenošenja najbolje prakse u oblasti rukovođenja lokalnim samoupravama i javnim preduzećima, efektivnog i efikasnog upravljanja međunarodnim infrastrukturnim projektima, kao i izgradnje institucionalnih kapaciteta.
Dodatno, ovaj Sporazum o saradnji sklapa se sa namerom da podstiče saradnju sa Udruženjem finskih lokalnih i regionalnih vlasti (Suomen Kuntaliitto), koje su oformile gradovi i opštine iz Finske, sa ciljem podsticanja mogućnosti za rad i saradnju lokalnih vlasti u Finskoj i Republici Srbiji, kao i jačanje njihove vitalnosti za dobrobit stanovništva.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…