Print this page

Direktor Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije (RAREI) , gdin Nikola Vučeljic učestvovao je na medjunarodnoj konferenciji “Regionalni potencijali u funkciji razvoja Srbije“, koju je organizovala Nacionalna agencija za regionalni razvoj u Sava Centru.

 

 - Osvrnuo bih se na ostvarene rezultate u ovoj godini gde je RAREI oborila rekord u pružanju direktne usluge za 800 mikro, malih i srednjih preduzećima. Takođe, kao dodatnu vrednost, kreirali smo i otvorili Kancelarije za brze odgovore privredi pre tri meseca, i danas je to veoma uspešan i funkcionalan projekat, koji je nominovan i nagradjen medaljom Diskobolos za najbolje web ostvarenje u 2014. godini. – rekao je Vučeljić.

Vučeljić je predstavio i druge rezultate koje je RAREI ostvarila a među kojima su i nacrt strategije razvoja Beograda 2015-2020, zatim obezbeđivanje sredstava iz IPA fonda za sanaciju i prevenciju poplava koja će biti na raspolaganju gradu u prvom kvaralu 2015. godine kao i uspešno sprovedene obuke Gradske Uprave grada Beograda iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom za pisanje i implementaciju EU fondova.

- Beograd kao najveći regionalni centar ovog dela Evrope treba da zauzme vodeću ulogu u regionalnom razvoju naše zemlje, imajući u vidu svoje komparativne prednosti, geostrateški položaj i institucionalne kapacitete. Jedan od primarnih zadataka Beograda, kao regiona i metropole je povećanje međunarodnog značaja i uloge, putem višeslojne saradnje sa vodećim evropskim gradovima i regionima- kazao je Vučeljić.

RAREI će otvoriti saradnju i sa Regionalnim razovojnom agencijom Ljubljana, gde će zajedno nastupati na projektima iz oblasti regionalnog razvoja.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…