Print this page
Siniša Mali i Kiril Kravčenko potpisali sporazum o nastavku programa „Zajednici zajedno”

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko potpisali su danas u Starom dvoru Sporazum o saradnji između NIS-a a.d. Novi Sad i Grada Beograda na osnovu kojeg će ova kompanija nastaviti da ulaže u Beograd u okviru programa „Zajednici zajedno”.

Istakavši zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma, Siniša Mali je podsetio da se program „Zajednici zajedno” sprovodi već treću godinu zaredom.

– Grad Beograd je deo tog programa i u prethodne dve godine dobili smo 40 miliona dinara od NIS-a, a taj novac je potrošen na veliki broj projekata, među kojima su video i audio oprema za pozorište „Boško Buha”, parkovi i igrališta u Beogradu i Obrenovcu i mnogi drugi – istakao je gradonačelnik Beograda.

Siniša Mali je pozvao Beograđane i udruženja građana da kandiduju svoje projekte.

– Želimo da nam građani predlože projekte koji će doprineti razvoju njihovog komšiluka i zajednica, bez obzira na to da li je u pitanju sport, kultura, obrazovanje, zaštita životne sredine ili neki drugi projekti. Ove godine ponovo imamo 20 miliona dinara i mogućnost da kandidujemo još više projekata. Želim da to učinimo i da ta sredstva iskoristimo tako da učinimo naš grad još lepšim – kazao je Siniša Mali.

On je istakao da je dosadašnja saradnja sa NIS-om i više nego dobra  i da ova kompanija zajednički sa gradom radi na velikom broju investicija.

– Želimo da što pre završimo projekat obnove svih NIS-ovih benzinskih stanica i nastavićemo to da radimo zajednički. Zato hoću da zahvalim gospodinu Kravčenku i NIS-u što podržavaju ovakve projekte u Beogradu i Srbiji i što žele da svojim sredstvima doprinesu da naš grad učinimo lepšim za život – rekao je gradonačelnik Beograda.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko pohvalio je sadašnje rukovodstvo Grada Beograda, podsetivši da je samo protekle godine urađeno više nego prethodnih deset godina.

– Siguran sam da u socijalnom smislu radimo u dobrom smeru, imamo i planove za budućnost i verujem da ćemo u budućnosti biti još bolji. Hvala građanima Beograda što podržavaju naš rad i uveravam vas da će NIS, kao i do sada, nastaviti da daje primer društvene odgovornosti – rekao je Kravčenko.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, gradski sekretari za socijalnu zaštitu i komunalne i stambene poslove, Nataša Stanisavljević i Nina Jandrić, direktorka Službe za informisanje Grada Beograda Mirjana Pavičić, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Nela Mićović,  direktor Pozorišta „Boško Buha” Milorad Mandić i predstavnici menadžmenta NIS-a.

Izvor: www.beograd.rs 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…