Print this page
Projekat Kontinum - umrežavanje kroz klasterizaciju

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, uz podršku Razvojne agencije Srbije, realizuje projekat Kontinum. Projekat Kontinum namenjen je početnicima u poslovanju korisnicima sredstava Razvojne agencije Srbije, Ministarstva privrede i Fonda za razvoj Republike Srbije.

Projekta ima za cilj da , kroz realizaciju edukativnih aktivnosti, umrežavanje i povezivanje u okviru sektora i lance vrednosti, doprinese održivosti, boljem strateškom pozicioniranju i stvaranju konkurentske prednosti početnika u poslovanju na nivou regiona Beograd.

O značaju umrežavanja kroz proces inkubacije i klasterizacije učesnicima projekta danas je govorila Marina Blagojević, direktor klastera IKT Mreža. Predstavljajući klasterizaciju, kao jedan od modela poslovnog udruživanja, direktorka klastera je istakla da je za početnike u poslovanju veoma važno da se kroz fazu inkubacije osnaže, steknu dovoljno znanja i veština, kao i da aktivno rade na stvaranju mreže unutar sektora, kao i da rade na umrežavanju sa drugim sektorima.

U okiru projekta Kontinum početnici u poslovanju će imati prilike da se upoznaju i sa klasterima iz tekstilne i drvne idustrije, kao i da se susretnu sa institucijama i privrednim subjektima značajnim za njihovo poslovanje.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…