Slush - prilika za predstavljanje na najvećoj startap konferenciji u Evropi

Domaćim startapima i ove godine, treći put za redom, nudi se prilika da predstave svoje ideje u oblasti održivih inovacija na lokalnom takmičenju Slush i kvalifikuju se za učešće u desetodnevnom programu Slush Global Impact Accelerator (GIA) i na dvodnevnoj konferenciji Slush koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju (Finska).

Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im Accelerator program daje priliku da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju.

Lokalno takmičenje Slush će se održati 6. septembra u Beogradu u Naučno tehnološkom parku „Beograd“. Ambasada Finske i Fond za inovacionu delatnost pozivaju startape da se prijave za lokalno takmičenje do 1. septembra 2017. godine putem Aplikacionog formulara na linku: http://www.inovacionifond.rs/Slush/.

Tema ovogodišnjeg takmičenja su održive inovacije. Idealni kandidati za takmičenje su startapi koji razvijaju originalna i održiva rešenja za goruća pitanja – bez sektorskih i geografskih ograničenja; imaju iskustvo i potencijal za rast; veštine i želju da postignu uspeh; poslovnu ideju koja je privukla interesovanje, ali je i dalje u ranoj fazi razvoja, kao i prototip u radnoj fazi. Radni jezik takmičenja je engleski.

Lokalno takmičenje Slush u Srbiji se održava od 2015. godine. Na lokalnom takmičenju žiri će izabrati tri tima, a finski stručnjaci će među njima izabrati pobednika. Srbija je jedna od 20 zemalja širom sveta u kojima će tokom leta biti održana lokalna takmičenja. Pobednici prethodna dva bile su niški Neopix sa igricom za mobilne platforme They Mean Well i novosadski OrganicNet sa onlajn platformom koja povezuje proizvođače organske hrane i one koji žele da žive i da se hrane zdravo. Obe su učestvovale na Slush konferenciji u Helsinkiju i u programu Slush Global Impact Accelerator.

Šta je Slush?

Na konferenciji Slush startapi imaju priliku da predstave svoje ideje međunarodnim investitorima i stručnoj javnosti. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 17,5 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.300 startapa i 1.110 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 30. novembra i 1. decembra. 

Šta je Slush Global Impact Accelerator?

U partnerstvu sa Ministarstvom spoljnih poslova Finske i međunarodnim organizacijama, među kojima je i Fond za inovacionu delatnost u Srbiji, Slush Global Impact Accelerator (GIA) organizuje program podrške osnivačima startapa u razvijanju poslovnih ideja, uspostavljanju mreže kontakata, povezivanju sa investitorima i potencijalnim partnerima, kao i predstavljanju svojih proizvoda na Konferenciji Slush. Program obuhvata rad sa mentorima pre Konferencije i lokalni pripremni program (boot camp) u periodu od 22. novembra do 2. decembra. Prošle godine u programu je učestvovalo 40 startapa iz 21 zemlje. Sve troškove puta i boravka snosi finski organizator. 

Sve dodatne informacije možete dobiti na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…