Print this page
Javni poziv za finansiranje inovativnih tehnologija za nova tržišta

Švedska agencija za ekonomski i regionalni rast objavila je Javni poziv za finansiranje inovativnih tehnologija za nova tržita. Poseban akcenat je stavljen na proizvode, sisteme, procese i usluge koji nemaju štetan uticaj na životnu sredinu, a koji nude jasne prednosti u odnosu na konkurentska rešenja.

Poziv se sastoji iz dve komponente.

„Planning Grants“ se dodeljuju preduzetnicima za pomoć u istraživanju novih tržišta i uticaja njihovih tehnologija na životnu sredinu, sa ciljem izvoza tih tehnologija na treća tržišta. Aplikacija se podnosi u jednoj fazi. Rok za podnošenje aplikacije je 28. Februar 2017.

„Demonstration Projects“ pomažu lokalnim akterima da dobiju sredstva koja će im pomoći da uvezu tehnologije čija nova rešenja imaju uticaj na lokalnu životnu sredinu. Aplikacija se podnosi u dve faze. Rok za prvu fazu je 10.februar, a za punu aplikaciju je 28. Februar 2017.

Na linku https://tillvaxtverket.se/english/demo-environment/calls-for-applications.html se nalaze informacije o pozivu kao i obrasci za apliciranje.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…