Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju

Na osnovu Uredbe o podsticajima razvoju preduzetništva („Službeni glasnik RS”, broj 113/15) i Zaključka Vlade
kojim se usvaja Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju

MINISTARSTVO PRIVREDE raspisuje JAVNI POZIV za dodelu bespovratnih sredstava u okviru PROGRAMA PODSTICANjA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANjU

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju (u daljem tekstu: Program) sprovodi Ministarstvo privrede (u daljem tekstu: Ministarstvo) u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije (u daljem tekstu: Fond).

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za finansijsku podršku kroz sufinansiranje ulaganja licima koja žele da pokrenu sopstveni posao, ili postojećim
preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima, koja su registrovana u Agenciji za privredne registre najranije u godini koja prethodi godini podnošenja zahteva.

Ciljevi programa su :
- podsticanje poslovanja pravnih lica i preduzetnika;
- podsticanje zapošljavanja;
- podsticanje održivog i sveobuhvatnog razvoja;

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 150.000.000,00 dinara. Opredeljena sredstva Fonda za kreditiranje privrednih subjekata po ovom programu su 350.000.000,00 dinara. Iznos ukupnog ulaganja za preduzetnike ne može biti manji od 400.000,00 dinara niti veći od 3.000.000,00 dinara a za pravna lica ne može biti manji od 400.000,00 dinara niti veći od 6.000.000,00 dinara. Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 30% vrednosti ulaganja. Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda.

Krediti Fonda po ovom Programu odobravaće se sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine i kamatnom stopom uz primenu valutne klauzule od 1,5% godišnje uz garanciju banke ili 3% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja.

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju:
- dogradnju/rekonstrukciju/ adaptaciju/ sanaciju/poslovnog ili proizvodnog prostora;
- kupovinu opreme (nove ili polovne, ne starije od pet godina);
- trajna obrtna sredstva, koja mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog investicionog ulaganja.

Prednost će imati zahtevi privrednih subjekata čiji su osnivači prošli besplatnu obuku za započinjanje poslovanja po Programu Standardizovanog seta usluga, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Način prijavljivanja i rok za podnošenje prijava

Precizno i tačno popunjen Objedinjen zahtev za start-up kredit i zahtev za bespovratna sredstva i prateća dokumentacija u skladu sa Programom, predaju se kod Fonda. Adrese Fonda su: Bulevar Nemanjića 14a, Niš i Knez Mihailova 14, Beograd.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Svi prateći obrasci dostupni su u elektronskom obliku na sajtu Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, na adresi www.rarei.rs .

Za sve dodatne informacije  i pomoć oko pripreme dokumentacije možete se obratiti Regionalnoj agenciji za razvoj i evropske integracije Beograd.

Kontakt osobe za ovaj javni poziv su: Ljiljana Markovic, telefon 011/2186730, e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Miloš Milovanović , telefon 011/2186 740, e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

KONKURSNA DOKUMENTACIJA:

pdf   Uputstvo_Startup_sa_grantom

pdf   zahtev_startup_sa_grantom_preduzetnici

pdf   zahtev_startup_sa_grantom_pl

pdf   zahtev_kb

pdf   plan_Startup_ sa_grantom

pdf   izjava_opl

pdf   izjava_drzavna_pomoc-startup

pdf   dokumentacija_startup_sa_grantom

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…