Print this page
ISTER projekat predstavljen tokom radionice projekta PRONACUL

ISTER projekat i iskustva tokom realizacije predstavljeni su tokom treninga „Kulturno i prirodno nasleđe kao resurs za održivi turizam” realizovanog u okviru projekta PRONACUL, 7. decembra 2022. godine na Kopaoniku, u organizaciji opštine Raška i Centra za urbani razvoj iz Beograda.

Projekat PRONACUL je međunarodni projekat koji se realizuje u okviru programa Interreg ADRION i ima za cilj promociju prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima.

 

Tokom treninga, učesnicima iz regionalnih institucija koje se bave promocijom i očuvanjem prirodnog i kulturnog nasleđa Raškog okruga, prezentovani su najznačajniji spomenici kulture sa teritorije Raške i Novog Pazara, vrednost i značaj zaštite kulturnog nasleđa i očuvanja prirodne baštine, dok je Marija Janjić, menadžer projekta  ISTER za Srbiju, predstavila iskustva iz realizacije ovog projekta i njegove aktivnosti, koje mogu poslužiti kao dobar primer za buduće programe realizovane na ovom području.

 

Međunarodni projekat ISTER ima za cilj ponovno otkrivanje i obnavljanje antičke mreže rimskih puteva i naselja duž Dunavskog regiona. ISTER promoviše ovu mrežu puteva i naselja kao priliku za jačanje teritorijalne konkurentnosti i održivog rasta Dunavskog regiona kroz kreiranje nove VIA ISTER eko-kulturne rute - Putevima Rimljana niz Dunav!

 

Za više informacija pratite ISTER na društvenim mrežama:

Facebook     l    Twitter    l    LinkedIn

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA)

 

http://www.interreg-danube.eu/ister

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…