RAREI Beograd - uvodna konferencija projekta InnoSchool

BEOGRAD, SRBIJA – Direktorka Regionalne agencija za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd), Snežana Radinović, danas je svečano otvorila uvodnu konferenciju projekta InnoSchool.

Projekat InnoSchool se finansira kroz Interreg Dunavski transnacionalni program i realizuje se u devet država Dunavskog regiona: Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Moldaviji i Srbiji. Fokus projekta je uvođenje sistemskih promena koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećano angažovanje učenika srednjih škola u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva. Tokom svog obraćanja, Snežana Radinović je istakla činjenicu da je RAREI Beograd proteklih godina bila nosilac i realizator brojnih inicijativa usmerenih ka mladima - njihovom motivisanju da kao preduzetnici postanu nosioci promena u svojim zajednicama.

”Ponosni smo što je RAREI Beograd deo projekta InnoSchool, koji podržava i promoviše sve one vrednosti koje gradska uprava kroz svoj rad prepoznaje, uvažava i afirmiše”, istakla je g-đa Radinović.

Predstavnici RAREI Beograd InnoSchool projektnog tima prezentovali su ciljeve projekta i govorili o inovativnom sistemu učenja, čiji su razvoj i pilotiranje u srednjim školama sastavni deo realizacije u predstojećem periodu. 

Tokom otvorene diskusije učesnici su dali pozitivne utiske o očekivanom uticaju projekta na unapređenje edukativnog okvira za podršku razvoju preduzetništva i socijalnih inovacija u završnim godinama srednjih škola. ”Kapaciteti mlade generacije su važan resurs i zato je značajno ukazati poverenje i pružiti im podršku u razvoju preduzetničkih potencijala, istovremeno odgovarajući na ključne potrebe zajednice i društva”, poručila je g-đa Radinović prisutnima. 

Projekat InnoSchool sprovodi se do kraja avgusta 2021. godine u saradnji sa projektnim nacionalnim strateškim partnerom - Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…