Print this page
Upoznajte InnoSchool pilot škole: Peta ekonomska škola „Rakovica“

Peta ekonomska škola „Rakovica“ je srednja stručna škola GO Rakovica sa dva smera: ekonomski tehničar i finansijski administrator.

Škola je uvek prepoznavala i uvodila novine, kako obrazovne tako i vaspitne. Inovativnost je prisutna u nastavi, ali i ponudi vannastavnih aktivnosti – jer učenici školu najčešće pamte pre svega po sekcijama i vannastavnim aktivnostima. Iz tih razloga bivši učenici često posećuju školu, a dolaze i da bi se ostvarili kao nastavnici.

„Peta ekonomska“ je poznata po tome da aktivno podstiče preduzetništvo među svojim učenicima. Tako već punih 14 godina, kao deo programa Dostignuća mladih u Srbiji, u školi postoji sekcija učeničke kompanije  pod mentorstvom Snježane Đurđević, nastavnice ekonomske grupe predmeta i Aleksandre Stevanović, stručnog saradnika, pishologa.  Do sada je u ovu sekciju bilo uključeno preko 150 učenika.

O angažovanju i uspesima svedoče činjenice da je škola osvojila prvo mesto na nacionalnom takmičenju Učeničkih kompanija 2013. godine i plasman na Evropsko takmičenje u Londonu. Takođe, osvojila je prvo mesto na nacionalnom takmičenju Učeničkih kompanija i 2018. godine i plasman na Evropsko takmičenje. Zahvaljujući ovim uspesima i kontinuiranom učešću, pod pokroviteljstvom velikih revizorskih kuća u septembru 2017. škola dobija opremu i nameštaj za prvi preduzetnički kabinet u Srbiji.

Na poziv za učešće u pilotiranju inovativnog programa učenja o preduzetništvu (ILS-a) projekta InnoSchool škola se odmah prijavila. Direktor i nastavnički kadar smatrali su da je polje delovanja ILS-a veoma važno za podsticanje preduzetničkog duha i razvoj različitih kompetencija kod učenika, pogotovo što se odvija u onlajn okruženju koje je prirodni ambijent za srednjoškolce. Savremeno učenje, posebno u današnjoj situaciji, zahteva korišćenje različitih IT tehnologija. Uprava škole veruje da će učenici biti uspešni u aktivnostima programa, a svakako će biti u prilici da sagledaju mogućnosti još jednog vida preduzetničkog i iskustvenog učenja. Pilotiranje programa odvija se uz vođstvo i koordinaciju Snježane Đurđević, Aleksandre Stevanović, Gordane Stanišić i Jelene Đurđević, i podršku direktora Milana Kecmana.

Za više informacija posetite https://www.petaekonomska.edu.rs i pogledajte galeriju slika sa takmičenja na kojima je škola učestvovala.

 

Pratite nas i upoznajte ostale učesnike InnoSchool Pilot programa:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…