Print this page
Upoznajte InnoSchool pilot škole: Tehnička škola GSP

Tehnička škola GSP ima dugu tradiciju.

Osnovana je 3. oktobra 1933. godine kada je Direkcija tramvaja i osvetljenja odobrila Pravilnik i nastavni plan zanatske škole pod nazivom „Muška zanatska škola Direkcije tramvaja i osvetljenja“.  Prva generacija redovnih učenika upisana je školske 1933/34. godine i tada su upisana trideset i dva đaka.

Danas, Tehnička škola GSP obrazuje redovne i vanredne učenike u tri područja rada: saobraćaj, mašinstvo i obrada metala i elektrotehnika. U svojoj, 87 godina dugoj tradiciji, škola je iznedrila preko 55.000 svršenih srednjoškolaca.

Najvažniji deo tradicije škole je kvalitetno obrazovanje i vaspitanje stručnog kadra za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća i velikog broja državnih i privatnih autoprevoznika, autoservisa, ali i preduzeća koja pružaju usluge u oblasti eksploatacije i održavanja motornih vozila, dijagnostike kvarova i opravke motornih vozila.

Tehnička škola GSP je mesto gde učenici stiču trajna i primenljiva znanja i vaspitno-obrazovna ustanova koju odlikuju: rad u savremenim prostorno-tehničkim uslovima i atmosfera pozitivnih međusobnih odnosa svih aktera vaspitno-obrazovnog procesa.

Škola je poznata po tome da aktivno podstiče preduzetništvo među svojim učenicima i učestvuje u domaćim i međunarodnim projektima koji se bave ovim i povezanim temama. Tako ne čudi interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. Pilotiranje ovog programa odvija se uz vođstvo i koordinaciju nastavnica Snežane Milinković i Julijane Ristić, i podršku direktorke Marije Vučinić.

Za više informacija posetite https://tehnickaskolagsp.edu.rs ili pogledajte prezentaciju škole na https://youtu.be/xXKH7pDAY1k

 

 

Pratite nas i upoznajte ostale učesnike InnoSchool Pilot programa:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…