Upoznajte InnoSchool pilot škole: Tehnička škola

U Železniku je 1948. godine počela sa radom škola Ivo Lola Ribar.  Izgrađena u neposrednoj blizini istoimenog industrijskog kompleksa, služila je potrebama pomenute industrije koja je postala poznata pod skraćenim imenom „Lola”.

Vremenom se škola menjala i usklađivala sa potrebama društva, tako da od 1993. godine nosi svoj današnji naziv: Tehnička škola. Njena misija je unapređenje opšte i tehničke kulture i produbljivanje znanja i veština u oblasti mašinstva i elektrotehnike.

Škola je danas savremeno opremljena i organizovana ustanova za srednje stručno obrazovanje. U njoj se obrazuju učenici u sledećim oblastima rada: mašinstvo i obrada metala (smerovi: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar za upravljanje kompjuterskim (CNC) mašinama, mašinbravar i zavarivač) i elektrotehnika (smerovi: elektrotehničar računara i serviser termičkih i rashladnih uređaja (po dualnom modelu). Opremljena je savremenim kabinetima i laboratorijama u kojima više od 400 đaka stiče osnovno znanje iz ovih oblasti. Nastavu izvodi više od 40 viskokostručnih nastavnika teorijske i praktične nastave, a zahvaljujući prostornim mogućnostima nastava se izvodi u jednoj smeni. U sklopu škole nalaze se sala za sportove, otvoreni tereni za rukomet, košarku i odbojku, svečana sala izgrađena kao amfiteatar i školska biblioteka sa preko 11.000 naslova i čitaonicom.

Direktorka i nastavnici škole aktivni su u podsticanju preduzetništva i preduzetničke kulture među učenicima, te su najčešće učesnici domaćih i međunarodnih programa i projekata koji se bave ovim i povezanim temama. Tako ne čudi interesovanje i prijavljivanje za učešće u pilotiranju ILS-a - inovativnog programa učenja o socijalnom preduzetništvu projekta InnoSchool. Jedna je od prvih škola koja je započela sa pilotiranjem programa uz vođstvo i koordinaciju Jelene Ćirković, Aleksandre Stanojević i Ivane Mihailović, uz podršku direktorke Olivere Babić.

 

Za detaljne informacije o Tehničkoj školi posetite zvaničnu prezentaciju na: https://tszeleznik.edu.rs

 

 

Pratite nas i upoznajte ostale ILS pilot škole:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…