ODRŽAN ONLAJN DOGAĐAJ "INNOSCHOOL DANI"

BEOGRAD, SRBIJA – Predstavnici  Regionalne agencija za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) i InnoSchool projektnog tima danas su održali onlajn događaj pod nazivom „InnoSchool dani“. 

Cilj događaja odnosio se na promovisanje InnoSchool inovativnog sistema učenja (ILS-a) i njegovih elemenata: ozbiljne igrice i pilot programa, kao i beogradskih srednjih škola koje učestvuju u testiranju ovog programa tokom školske 2020/2021 godine. ILS je savremeni alat za učenje o socijalnom preduzetništvu i, kao takav, moći će da se uvrsti u nastavne planove i programe srednjih škola u Srbiji nakon završetka projekta.

Predstavnici InnoSchool projektnog tima govorili su o specifičnostima ILS-a, karakteristikama pilot programa i njegovom najinteresantnijem segmentu – onlajn igrici za učenje o socijalnom preduzetništvu.
Onlajn igrica predstavlja kreativan pristup učenju čiji je cilj da srednjoškolcima na zabavan način približi socijalno preduzetništvo i pokaže da i oni mogu biti važan činilac u rešavanju društvenih izazova ili problema.

Socijalno preduzetništvo je priznato širom sveta zbog svoje sposobnosti da se nosi sa gorućim problemima društva ostvarujući pritom pozitivan uticaj. Obrazovanje predstavlja vezu između ovih izazova i potencijala mladih – budućih socijalnih preduzetnika. Zato je fokus InnoSchool projekta na njima, te primenu ILS metoda učenja – koje za rezultat imaju razvijanje uspešnih socijalno-poslovnih ideja – po prvi put u Srbiji testira 11 beogradskih srednjih škola:
Trgovačka škola, Farmaceutsko-fizioterapeutska škola, Gimnazija “Sveti Sava”, Peta ekonomska škola “Rakovica”, Tehnička škola, Železnik, Šesta beogradska gimnazija, Savremena gimnazija, Poljoprivredno-hemijska škola, Obrenovac, Gimnazija “Milena Pavlović Barili” - Antoni centar, Elektrotehnička škola “Zemun” i GSP Tehnička škola.

Projekat InnoSchool bavi se potrebom uvođenja sistemskih promena u srednjoškolsko obrazovanje koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećano angažovanje mladih u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva.  Projekat se realizuje u devet država Dunavskog regiona: Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Moldaviji i Srbiji. U Srbiji ga sprovodi Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) u saradnji sa projektnim nacionalnim strateškim partnerom - Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u okviru  Intereg Dunavskog transnacionalnog programa.

 

Pratite InnoSchool na društvenim mrežama za više informacija o tekućim projektnim dešavanjima:

Facebook     l   Instagram    l    Twitter     l     YouTube

 

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)

Project co-funded by the European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

www.interreg-danube.eu/innoschool

RAREI

RAREI predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa grada Beograda kao evropskog regiona, kao i ključnog nosioca saradnje sa relevantnim međunarodnim i domaćim institucijama u procesu evropskih integracija. RAREI je akreditovana od strane Razvojne agencije Srbije. Naši članovi su Grad Beograd, Privredna komora Srbije i Institut ekonomskih nauka.

Gde se nalazimo

Kontakt

Topličin venac 11/4

11000 Beograd

tel/fax. +381 11 2186 730

tel/fax. +381 11 2186 740

RADNO VREME: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…