Представници Регионалне агенције за развој и европске интеграције, Никола Вучељић и Василије Љубинковић посетили су белгијску компанију „Мопац Сyстемс“ која се бави производњом енергетски неутралних кућа високог квалитета. Менаџмент компаније је изразио  интересовање за инвестиције у Београд. Куће су изграђене уз помоћ највиших индустријских техниологија у овој области до којих је компанија „Мопац Сyстемс“ дошла у сарадњи са неким од водећих светских компанија.

 

Постројење за производњу кућа налази се у месту Ломел у Белгији и у потпуности је аутоматизовано и прво таквог типа у Белгији, док су трошкови изградње и до 40 одсто мањи у односу на сличну врсту производа. Капацитет фабрике је 2-10 хиљада кућа на годишњем нивоу. Компанија „Мопац Сyстемс“ ради у сарадњи са локалним добављачима и извођачима радова, стварајући на тај начин прилику за нова радна места, што је додатна предност у случају инвестиције у нашу земљу.
На састанку су договорени даљи кораци за сарадњу и наставак разговора у најкраћем року

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…