Љиљана Марковић из РАРЕИ најбољи ментор Србије

Мала и средња предузећа представљају главни покретач привреде једне земље. Из тог разлога, од 2010. у Србији траје менторинг програм за ову врсту предузећа, које је обухватило 523 корисника широм Србије, до почетка прошле године. Менторинг подршку у 2015. години добило је 98 корисника (87 предузећа и 11 кластера).

Програм је спроводила Развојна агенција Србије (некадашња Национална агенција за регионални развој) у сарадњи са Владом Јапана преко  Јапанске агенције за међународну сарадњу – JICA . У складу са тим, 24. фебруара у Београду су проглашени најбољи ментори у 2015. години.

Признање за најбољег ментора додељено је Љиљани Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд (РАРЕИ), која је помогла у развоју МСП “Сани Оптик”. Друго место заузима Саша Дедеић из РРА “Браничево – Подунавље” из Пожаревца, а трећу награду су равноправно поделили: Наташа Кнежевић (Регионална развојна агенција Златибор), Иван Михајловић (Регионална развојна агенција “Југ” из Ниша) и Радојка Савић и Ана Петерсон (Регионална агенција за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа). Признања су доделили Масаши Такано, вођа тима јапанских консултаната, и Ана Жегарац из Развојне агенције Србије.

Признања су осмишљена од стране консултаната из Јапана и обухватају учешће свих ментора из Србије који су радили директно са предузећима. Најбоље менторе бирали су сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима које су обучавали. Главни циљ целог догађаја јесте размена искустава са терена и изналажење нових начина за унапређење помоћи предузећима.

Менторинг програм обухватио је целу територију Србије: Суботицу, Зрењанин, Нови Сад, Руму, Сремске Карловце, Београд, Пожаревац, Крагујевац, Краљево, Ужице, Нови Пазар, Ниш, Лесковац, Врање, Зајечар, Крушевац, Лозницу и Лајковац.

 

Опширније: http://www.dnevno.rs/biznis/82728/ras-i-jica-proglaseni-najbolji-srpski-mentori-za-mala-i-srednja-preduzeca 

 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…