Синиша Мали и Кирил Кравченко потписали споразум о наставку програма „Заједници заједно”

Градоначелник Београда Синиша Мали и генерални директор НИС-а Кирил Кравченко потписали су данас у Старом двору Споразум о сарадњи између НИС-а а.д. Нови Сад и Града Београда на основу којег ће ова компанија наставити да улаже у Београд у оквиру програма „Заједници заједно”.

Истакавши задовољство због потписивања споразума, Синиша Мали је подсетио да се програм „Заједници заједно” спроводи већ трећу годину заредом.

– Град Београд је део тог програма и у претходне две године добили смо 40 милиона динара од НИС-а, а тај новац је потрошен на велики број пројеката, међу којима су видео и аудио опрема за позориште „Бошко Буха”, паркови и игралишта у Београду и Обреновцу и многи други – истакао је градоначелник Београда.

Синиша Мали је позвао Београђане и удружења грађана да кандидују своје пројекте.

– Желимо да нам грађани предложе пројекте који ће допринети развоју њиховог комшилука и заједница, без обзира на то да ли је у питању спорт, култура, образовање, заштита животне средине или неки други пројекти. Ове године поново имамо 20 милиона динара и могућност да кандидујемо још више пројеката. Желим да то учинимо и да та средства искористимо тако да учинимо наш град још лепшим – казао је Синиша Мали.

Он је истакао да је досадашња сарадња са НИС-ом и више него добра и да ова компанија заједнички са градом ради на великом броју инвестиција.

– Желимо да што пре завршимо пројекат обнове свих НИС-ових бензинских станица и наставићемо то да радимо заједнички. Зато хоћу да захвалим господину Кравченку и НИС-у што подржавају овакве пројекте у Београду и Србији и што желе да својим средствима допринесу да наш град учинимо лепшим за живот – рекао је градоначелник Београда.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко похвалио је садашње руководство Града Београда, подсетивши да је само протекле године урађено више него претходних десет година.

– Сигуран сам да у социјалном смислу радимо у добром смеру, имамо и планове за будућност и верујем да ћемо у будућности бити још бољи. Хвала грађанима Београда што подржавају наш рад и уверавам вас да ће НИС, као и до сада, наставити да даје пример друштвене одговорности – рекао је Кравченко.

Потписивању споразума присуствовали су заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, градски секретари за социјалну заштиту и комуналне и стамбене послове, Наташа Станисављевић и Нина Јандрић, директорка Службе за информисање Града Београда Мирјана Павичић, директорка Завода за заштиту споменика културе Града Београда Нела Мићовић, директор Позоришта „Бошко Буха” Милорад Мандић и представници менаџмента НИС-а.

Извор: www.beograd.rs  

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…