Представљена нова туристичка сигнализација града Београда

На Савском пристаништу данас је представљена нова туристичка сигнализација, табле „Welcome” и „Goodbye”, као и табле на којима ће бити обележени значајни објекти и локалитети града Београда.

Према речима главног градског урбанисте Милутина Фолића, Београд коначно добија туристичку сигнализацију, а у оквиру пројекта ИМЕ је, између осталог, предвиђен читав сет објеката који ће служити за оријентацију туристима и грађанима.

– Данас смо поставили неколико табли добродошлице на Савском пристаништу као и на аеродрому, а те табле ће бити на свим улазима у град. Упоредо са тим идемо и на постављање табли које ће обележавати значајне објекте у граду. Припрема се и пројекат табли које ће имати и мапе, па ће грађани имати информације докле могу да стигну у пет минута пешачења како би пешачки саобраћај добио приоритет – рекао је Фолић, који је додао да је у припреми и пројекат за уређење Карађорђеве улице и овог дела обалоутврде, с обзиром на то да се у оквиру пројекта „Београд на води” већ увелико ради на обали.

Он је посебно нагласио да су поред туристичке сигнализације данас постављене прве нове стајалишне ознаке на стајалишту „Палата Србија” у Булевару Михајла Пупина, смер ка Општини Нови Београд.

– За данас је планирано постављање укупно шест стајалишних ознака на потезу од Палате „Србија” до кружног тока на Новом Београду, а предвиђено је постављање укупно 1.350 стајалишних ознака – рекао је Фолић и додао да је у току и реализација пројекта обележавања стајалишта јавног градског превоза, у оквиру које ће у првој фази бити замењено 600 дотрајалих и превазиђених ознака, новим, пажљиво осмишљеним стајалишним стубовима и таблама, које садрже све неопходне информације које се тичу јавног градског превоза и линија.

Градска секретарка за привреду Тијана Маљковић нагласила је да Београд као најзначајнија туристичка дестинација бележи константну стопу раста туристичког промета и прихода од туризма, што говори податак да је у фебруару било 36 посто више туриста него у исто време прошле године.

– Град Београд је и до сада имао туристичку сигнализацију, али она није била оваквог квалитета и није била постављена на свим местима која су значајна за туристе и грађане Београда. Град се заједно са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције, ЈКП „Београд-пут” и Туристичком организацијом Београда пријавио прошле године на конкурс Министарства туризма, трговине и телекомуникација за средства за туристичку сигнализацију – рекла је Тијана Маљковић, која је додала да је данас прва табла постављена на Савском пристаништу, које годишње прими више од 90 хиљада туриста, друга на аеродрому, а трећа се поставља у Булевару краља Александра.

Она је најавила да ће се у наредна два месеца поставити табле на 24 локације на уласку и изласку из града, чиме се покривају туристи који долазе друмским, авионским и железничким путем.

– Други део пројекта су табле које обележавају значајне објекте и локације. Циљ је унапређење туристичког представљања Београда као главног града, туристичког места прве категорије и атрактивне туристичке дестинације – рекла је Тијана Маљковић и додала да ће се тако обележити и стадион Ташмајдан, који се сутра отвара, а у наредна два месеца биће обележено 40 других објеката, али и неких интересантних ствари попут места где је Никола Тесла корачао када је посетио Београд.

Догађају су присуствовали директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и директорка Регионалне развојне агенције Снежана Радиновић.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…