Пакет помоћи вредан 5,1 милијарди евра

Министар финансија Синиша Мали и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж у Палати Србија представили су пакет економских мера за ублажавање последица на привреду услед пандемије ЦОВИД 19, вредан 5,1 милијарду евра.

”Овај програм чува људе, радна места, производњу, ликвидност - чува кичму привреде”, оценио је Чадеж и поручио привредницима да ће им ПКС и убудуће бити на располагању 24 сата, седам дана у недељи за сва питања, помоћ у решавању свакодневних проблема и у сталној комуникацији са владом ради ефикаснијег спровођења мера. Влада Србије ће у наредних десет дана усвојити уредбу, односно донети правни оквир за реализацију програма подршке привреди, а исплата минималца биће средином маја, најавио је Мали.

Програм обухвата пореске олакшице, директну помоћ приватном сектору за исплате накнада запосленим, мере за очување ликвидности у приватном сектору, друге олакшице усмерене на подршку привреди да лакше преброди проблеме у пословању изазване пандемијом ЦОВИД 19, као и подршку од 100 евра сваком пунолетном грађанину.

Детаљне информације о мерама подршке можете наћи на овом линку.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…