"InnoSchool" пројекат почео са спровођењем - одржан почетни партнерски састанак

Представници РАРЕИ пројектног тима су током 25-27. септембра 2018. године, заједно са представницом Министарства просвете, учествовали на састанку партнера и промотивној конференцији поводом отварања и почетка реализације пројекта, који су одржани у  Јаблонецу и Либерецу, Чешка Република.

Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд у својству партнера спроводи пројекат u оквиру Интерег Дунавског транснационалног програма под називом „Strengthening social innovation and entrepreneurial spirit of secondary schools’ students by using highly innovative Learning System“, акроним InnoSchool, у периоду од 1. септембра 2018. до 31. августа 2021. године (трајање пројекта је 36 месеци).

Водећи партнер на пројекту је Центар за иновације ДЕКС (”DEX Innovation Centre”) из Чешке Републике. Пројекат је значајног регионалног карактера и реализује се у девет држава Дунавског региона у сарадњи са укупно 17 партнера. Министарство просвете, науке и технолошког развоја учествује у пројекту у својству придруженог стратешког партнера из Србије.

Пројекат препознаје потребу за системским променама у образовању младих ради јачања предузетничке културе и њиховог повећаног ангажовања у области социјалних иновација. Општи циљ пројекта подржава развијање предузетничког духа код средњошколаца путем пилотирања и увођења иновативног система учења који се базира на методу дигиталне интерактивне игре.

 

 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…