Градоначеник Београда отворио Европску недељу предузетништва

Европска недеља предузетништва отворена је у Комбанк Дворани 9. децембра уз радионице, панеле и представљање најбоље праксе домаћих предузећа, у организацији Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.

Дводневно дешавање отворилли су: градоначелник Београда, проф. др Зоран Радојичић, Снежана Радиновић, директорка Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд и Александра Вучковић из Министарства привреде.

“Град Београд је са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд (РАРЕИ) учинио много тога. У периоду од 2018. до 2019. године реализовано је више од 130 обука са преко 1.350 полазника, више од 900 консалтинг услуга. Преко 500 почетника у пословању и постојећих предузећа, уз подршку РАРЕИ Града Београда, добило је финансијска средства у износу од близу две милијарде динара бесповратних средстава и кредита, а више од 120 стартап компанија добило је финансијска средства за започињање пословања” изјавио је градоначелник Београда, проф. др Зоран Радојичић.

Директорка Регионалне агенције за развој и европске интеграције Града Београда, Снежана Радиновић, изјавила је: “Очекује нас озбиљна промоција предузетнишва у Београду, али и подршка овом сектору. У изложбеном делу Комбанк дворане налази се више од 25 излагача, предузетника – почетника у пословању. Ово је прилика да предузетници представе своје производе, да се упознају, али и да сазнају шта их очекује у наредној години у смислу финансијске и нефинансијске подршке Републике Србије и Града Београда.”

Европска недеља предузетништва је иницијатива Европске комисије, одржава се у 37 градова у Европи, међу којима је и Београд. Овогодишња недеља носи назив МЕЕТУП СТАРТУП и представља почетнике у пословању.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…