Print this page
Slush - прилика за представљање на највећој стартап конференцији у Европи

Домаћим стартапима и ове године, трећи пут за редом, нуди се прилика да представе своје идеје у области одрживих иновација на локалном такмичењу Slush и квалификују се за учешће у десетодневном програму Slush Global Impact Accelerator (GIA) и на дводневној конференцији Slush који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију (Финска).

Slush конфереција, једна од највећих те врсте у Европи, пружа могућност стартапима да се представе бројним инвеститорима и компанијама, док им Accelerator програм даје прилику да унапреде своје вештине и пословну идеју.

Локално такмичење Slush ће се одржати 6. септембра у Београду у Научно технолошком парку „Београд“. Амбасада Финске и Фонд за иновациону делатност позивају стартапе да се пријаве за локално такмичење до 1. септембра 2017. године путем aпликационог формулара на линку: http://www.inovacionifond.rs/Slush/.

Тема овогодишњег такмичења су одрживе иновације. Идеални кандидати за такмичење су стартапи који развијају оригинална и одржива решења за горућа питања – без секторских и географских ограничења; имају искуство и потенцијал за раст; вештине и жељу да постигну успех; пословну идеју која је привукла интересовање, али је и даље у раној фази развоја, као и прототип у радној фази. Радни језик такмичења је енглески.

Локално такмичење Slush у Србији се одржава од 2015. године. На локалном такмичењу жири ће изабрати три тима, а фински стручњаци ће међу њима изабрати победника. Србија је једна од 20 земаља широм света у којима ће током лета бити одржана локална такмичења. Победници претходна два биле су нишки Neopix са игрицом за мобилне платформе They Mean Well и новосадски OrganicNet са онлајн платформом која повезује произвођаче органске хране и оне који желе да живе и да се хране здраво. Обе су учествовале на Slush конференцији у Хелсинкију и у програму Slush Global Impact Accelerator.

Шта је Slush?

На конференцији Slush стартапи имају прилику да представе своје идеје међународним инвеститорима и стручној јавности. Прошле године ова дводневна конференција је окупила 17,5 хиљада посетилаца из 130 земаља, укључујући више од 2.300 стартапа и 1.110 инвеститора. Ове године конференција Slush се одржава 30. новембра и 1. децембра.

Шта је Slush Global Impact Accelerator?

У партнерству са Министарством спољних послова Финске и међународним организацијама, међу којима је и Фонд за иновациону делатност у Србији, Slush Global Impact Accelerator (ГИА) организује програм подршке оснивачима стартапа у развијању пословних идеја, успостављању мреже контаката, повезивању са инвеститорима и потенцијалним партнерима, као и представљању својих производа на Конференцији Slush. Програм обухвата рад са менторима пре Конференције и локални припремни програм (boot camp) у периоду од 22. новембра до 2. децембра. Прошле године у програму је учествовало 40 стартапа из 21 земље. Све трошкове пута и боравка сноси фински организатор.

 

Све додатне информације можете да добијете на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…