Slush - прилика за представљање на највећој стартап конференцији у Европи

Домаћим стартапима и ове године, трећи пут за редом, нуди се прилика да представе своје идеје у области одрживих иновација на локалном такмичењу Slush и квалификују се за учешће у десетодневном програму Slush Global Impact Accelerator (GIA) и на дводневној конференцији Slush који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију (Финска).

Slush конфереција, једна од највећих те врсте у Европи, пружа могућност стартапима да се представе бројним инвеститорима и компанијама, док им Accelerator програм даје прилику да унапреде своје вештине и пословну идеју.

Локално такмичење Slush ће се одржати 6. септембра у Београду у Научно технолошком парку „Београд“. Амбасада Финске и Фонд за иновациону делатност позивају стартапе да се пријаве за локално такмичење до 1. септембра 2017. године путем aпликационог формулара на линку: http://www.inovacionifond.rs/Slush/.

Тема овогодишњег такмичења су одрживе иновације. Идеални кандидати за такмичење су стартапи који развијају оригинална и одржива решења за горућа питања – без секторских и географских ограничења; имају искуство и потенцијал за раст; вештине и жељу да постигну успех; пословну идеју која је привукла интересовање, али је и даље у раној фази развоја, као и прототип у радној фази. Радни језик такмичења је енглески.

Локално такмичење Slush у Србији се одржава од 2015. године. На локалном такмичењу жири ће изабрати три тима, а фински стручњаци ће међу њима изабрати победника. Србија је једна од 20 земаља широм света у којима ће током лета бити одржана локална такмичења. Победници претходна два биле су нишки Neopix са игрицом за мобилне платформе They Mean Well и новосадски OrganicNet са онлајн платформом која повезује произвођаче органске хране и оне који желе да живе и да се хране здраво. Обе су учествовале на Slush конференцији у Хелсинкију и у програму Slush Global Impact Accelerator.

Шта је Slush?

На конференцији Slush стартапи имају прилику да представе своје идеје међународним инвеститорима и стручној јавности. Прошле године ова дводневна конференција је окупила 17,5 хиљада посетилаца из 130 земаља, укључујући више од 2.300 стартапа и 1.110 инвеститора. Ове године конференција Slush се одржава 30. новембра и 1. децембра.

Шта је Slush Global Impact Accelerator?

У партнерству са Министарством спољних послова Финске и међународним организацијама, међу којима је и Фонд за иновациону делатност у Србији, Slush Global Impact Accelerator (ГИА) организује програм подршке оснивачима стартапа у развијању пословних идеја, успостављању мреже контаката, повезивању са инвеститорима и потенцијалним партнерима, као и представљању својих производа на Конференцији Slush. Програм обухвата рад са менторима пре Конференције и локални припремни програм (boot camp) у периоду од 22. новембра до 2. децембра. Прошле године у програму је учествовало 40 стартапа из 21 земље. Све трошкове пута и боравка сноси фински организатор.

 

Све додатне информације можете да добијете на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…