Градоначелник Београда Синиша Мали и директор Регионалне агенције за развој и европске интеграције Никола Вучељић присуствовали су данас отварању Канцеларије за брзе информације привреди.

 

Синиша Мали је рекао да је пре неколико месеци обећано грађанима да ће до краја септембра бити отворена Канцеларија за брзе одговоре привреди у граду Београду и да се данас то обећање испуњава.
Никола Вуцељиц, Синиса Мали, градонацелник, Београд, РАРЕИ
– Ради се о систему који омогућава да привредници и предузетници добију одговор на било које питање у року од 48 до 72 сата, путем мејла, телефона или могу лично да дођу у било коју од 16 општина града. Све одговоре је од данас могуће добити на једном месту, уместо да се, као до сада, иде на врата многих институција. Тиме Град Београд побољшава инвестициону климу и даје могућност било ком инвеститору да одговоре на сва питања добије на једном месту. Ово је производ домаће памети, а развио га је наш градски Завод за информатику и статистику.

Градоначелник је истакао и да град није издвојио финансијска средства за овај систем, с обзиром на то да су коришћени већ постојећи ресурси.

– Овај систем нас није коштао ни динара, софтвер је дело наших стручњака и умрежен је са свим институцијама како би чинио ефикасан систем, а на њему раде запослени из Града Београда, градских општина и Привредне коморе Београда. Истовремено, од питања привредника формираћемо базу података која ће нам омогућити да видимо који су њихови највећи проблеми у пословању, а затим и да им помогнемо изменом прописа, уколико је то потребно – рекао је Синиша Мали.

Никола Вуцељиц , Василије Љубинковиц, РАРЕИ, Београд

Град Београд, у сарадњи са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд, Привредном комором Београд и градским општинама, отвара канцеларије за брзе информације привреди. Циљ отварања ових канцеларија је да домаћи и инострани привредници на брз и ефикасан начин добијају информације потребне за решавање проблема везаних за њихово пословање.

Канцеларије на 16 општина у Београду на услузи су потенцијалним и постојећим привредницима са територије града Београда, као и онима који желе да инвестирају у развој града.

 

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…