Више од 50 заинтересованих грађана и постојећих малих и средњих предузећа упутило је питање Канцеларији за брзе информације привреди, која је отворена пре две недеље на територији 16 београдских општина. Највише питања упућено је општинама Раковица и Земун, а следе Нови Београд и Палилула.


Према подацима, теме које грађане највише занимају су издавање дозволе, оснивање привредних субјеката, правна регулатива за постојеће привредне субјекте и пореска политика.

Никола Вучељић, директор Регионалне агенције за развој и европске интеграције, која је један од реализатора овог концепта, каже да је задовољан одзивом грађана.

– Овај временски период је довољан да видимо да смо реализовали један квалитетан концепт, који умногоме користи заинтересованим грађанима и постојећим малим и средњим предузећима. Они се свакодневно јављају, а ми их наравно позивамо да то и даље чине. Ово је и један од начина да се подстакне привредни раст у Београду – каже Вучељић.

Статистика говори и да су до сада грађани добијали одговор за мало више од једног дана иако је рок за одговор 72 сата или три радна дана.

Град Београд је у сарадњи са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције, Привредном комором Београд и градским општинама реализовао концепт Канцеларије за брзе информације привреди.

У овој канцеларији сваки предузетник и сви заинтересовани могу да добију одговоре о раду комуналних предузећа, потребним сагласностима, неопходној папирологији за рад предузећа, на брз и ефикасан начин. Апликацију је развио Завод за информатику и статистику Београда.

Градска управа позива све заинтересоване грађане да се обрате Канцеларији за брзе информације привреди, како би ефикасно могли да реше сва питања и недоумице. Они то могу да учине путем портала Канцеларије за брзе информације привреди портал.београд.гов.рс, сајта Града Београда или сајтова градских општина. Такође, могу лично да дођу у неку од 16 градских општина.

РАРЕИ

РАРЕИ представља кључног носиоца развојних процеса града Београда као европског региона, као и кључног носиоца сарадње са релевантним међународним и домаћим институцијама у процесу европских интеграција. РАРЕИ је акредитована од стране Развојне агенције Србије. Наши чланови су Град Београд, Привредна комора Србије и Институт економских наука.

Где се налазимо

Контакт

Топличин венац 11/4

11000 Београд

тел/факс +381 11 2186 730

тел/факс +381 11 2186 740

РАДНО ВРЕМЕ: 07:30-15:30

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…